Radeon Pro 5600M HBM2 memóriával – Csak a 16 hüvelykes MacBook Próba

Az új videokártya igen combos GPU-t kapott, hála a korábban oly sokat emlegetett NAVI 12 alkalmazásának.

Radeon Pro 5600M HBM2 memóriával – Csak a 16 hüvelykes MacBook Próba

Az AMD egy új mobil videokártyát jelentett be, ami nem más, mint a Radeon Pro 5600M, ami több okból is különleges. Egyrészt a már sokat emlegetett NAVI 12-es lapkát alkalmazza, másrészt HBM2-es fedélzeti memóriát kapott, harmadrészt pedig az Apple 16 hüvelykes MacBook Pro noteszgépét veszi célba, így egyelőre csak ebben a modellben érhetjük el – és nincs kizárva, hogy az exkluzivitás megmarad, ahogy azt már megszokhattuk.

Galéria megnyitása
A Radeon Pro 5600M lényegében a 2018 folyamán bemutatott Radeon Pro Vega 20 és Radeon Pro Vega 16 helyére érkezik, GPU-ja a korábbi megoldásokhoz képest jelentősen több CU tömbbel, illetve egyéb erőforrással rendelkezik. A 2540 stream egység megléte a Radeon RX 5700 XT szintjére emlékeztet, ám mivel mobil megoldásról van szó, így a GPU órajelét alaposan vissza kellett venni, vagyis csak 1035 MHz-es boost órajel áll rendelkezésre.

Ennek köszönhetően az egyszeres pontosságú számítási teljesítmény nem is éri el a 9,75 TFLOP/s-ot, mint az említett videokártyánál: „csak” 5,3 TFLOP/s-os teljesítményre van kilátás. Memória-sávszélesség terén azonban már közelebb áll az új mobil videokártya a Radeon RX 5700 XT-hez, hála a 2048-bites adatsínre ültetett HBM2-es lapkáknak, amelyek 448 GB/s-os effektív memória-sávszélesség elérésére adnak lehetőséget, miközben 1,54 GHz-es órajelen üzemelnek.

Galéria megnyitása

A Radeon Pro 5600M esetében a TBP hasonló a Radeon Pro 5300M és a Radeon Pro 5500M esetében megszokotthoz, vagyis 50 W körül helyezkedik el, cserébe viszont sokkal nagyobb teljesítményt kapunk, vagyis ez a megoldás jóval energiahatékonyabb lesz, mint elődeik.

A Radeon Pro 5600M már elérhető a 16 hüvelykes MacBook Pro részeként, természetesen opcionálisan. Az új videokártya az alapértelmezett Radeon Pro 5500M videokártyához képes 700 dolláros felárért cserébe vásárolható meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap