Radeon HD 7900-asok: jöhet a várva várt árcsökkentés

A jelek szerint az AMD mégis árcsökkentést eszközöl néhány videokártyájánál, amelyek a GeForce GTX 680 érkezésével ár/teljesítmény arányuk miatt igencsak veszítettek versenyképességükből. Utóbbi állítás a Radeon HD 7970-es és Radeon HD 7950-es modellekre vonatkozik, de nem csak ezek a példányok lehetnek majd olcsóbbak a következő napok, illetve hetek során.

Radeon HD 7900-asok: jöhet a várva várt árcsökkentés

A jelek szerint az AMD mégis árcsökkentést eszközöl néhány videokártyájánál, amelyek a GeForce GTX 680 érkezésével ár/teljesítmény arányuk miatt veszítettek versenyképességükből. Utóbbi állítás a Radeon HD 7970-es és Radeon HD 7950-es modellekre vonatkozik, de nem csak ezek a példányok lehetnek majd olcsóbbak a következő napok, illetve hetek során.

A friss értesülések szerint az AMD végre elszánta magát az Nvidia Kepler architektúrájának debütálása utáni első árcsökkentésre, aminek bizony már itt volt az ideje. A Kitguru informátorai szerint az AMD illetékesei úgy döntöttek, hogy a Radeon HD 7970 ajánlott végfelhasználói ára a jelenlegi 549 dollárról a nem is oly távoli jövőben 60 dollárral, azaz 489 dollárra csökken. A Radeon HD 7950 esetében az árcsökkentés mértéke 55 dolláros lesz, így ez a példány 449 helyett hamarosan már 394 dollárért cserébe is hazavihető lesz.

Érdekesség, hogy ezzel együtt a Radeon HD 7770 árát is mérsékli a vállalat, igaz, utóbbi esetben „csak” 15 dolláros csökkenésre számíthatunk. Utóbbinak köszönhetően a Radeon HD 7770 ajánlott végfelhasználói ára 159-ről 144 dollárra mérséklődik.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward