QuakeCon 2018 - Akciódús volt a megnyitó

A Doom Eternal elvitte a show-t.

QuakeCon 2018 - Akciódús volt a megnyitó

A helyszíni résztvevőkön kívül kicsivel több, mint 42000 Twitch-néző előtt kezdődött az idei QuakeCon közvetítése (a szám aztán 76000 fölé is felkúszott, ráadásul a YouTube-on, a Mixeren és a Facebookon is ment a műsor). Elsőként Tim Willits jött a színpadra az id Software-től, és mindjárt közölte, hogy ez az eddigi legnagyobb QuakeCon, és egyben a legizgalmasabb is. Természetesen nagy tapsot kapott.

Willits köszönetet mondott a rendezvényt segítő önkénteseknek és a szponzoroknak az MSI-től a Razerig, aztán az esport témája került elő. A hétvége során zajlanak majd a The Elder Scrolls: Legends Masters Series versenyei 50 ezer dolláros nyereményalappal, a Quake terén a 2v2 open küzdelmeit követhetjük figyelemmel (itt 175 ezer dollár a nyereményalap), szombaton pedig a Duel Showdown győztese lesz gazdagabb 25 ezer dollárral.

Willits még közzétett egy jótékonysági felhívást, kiderült, hogy a rendezvény kilenc szervezetet támogat, a látogatókat pedig véradásra is buzdítják majd.

A Bethesda alelnöke, Pete Hines érkezett meg a színpadra. Tőle röviden megtudtuk, hogy Isle of Madness címmel hamarosan új DLC-t kap a The Elder Scrolls: Legends, de lesz friss kliens is, illetve dolgoznak a konzolos verziókon.

A The Elder Scrolls Blades kapcsán Hines a mobilos környezetben látható, konzolszintű grafikát emelte ki, és emlékeztetett arra, hogy a hivatalos oldalon jelentkezhetünk a korai hozzáférésre. Promózta egy kicsit, hogy a Fallout 76 előrendelésével bétahozzáférés jár, aztán bevonult a rocksztár, Todd Howard, akit álló ovációval ünnepelt a közönség. Hősünk a holnapi Fallout 76-panelt reklámozta, nosztalgiázott egyet a Skyrim demójáról, a texasiakat dicsérte, hogy milyen lelkes játékosok (Dallasban tartják a rendezvényt), majd bejelentette, hogy a marylandi, montreali és austini részleg után most már helyi „kirendeltségük” is van, a Bethesda Game Studios Dallas.

Quake Champions

Pete Hines ugrott be ismét pár percre, csak azért, hogy elmondhassa, mindegyik Bethesda-játék akciós mindenhol, aztán Joshua Boyle és Andre Carlos community managerek érkeztek, hogy a Quake Championsről beszéljenek.

Kiderült, hogy visszatér az első részből ismert Death Knight, fejlődött a matchmaking, jobbak lettek a botok, a játék új zenét kapott, és ezentúl véglegesen, mindenki számára ingyenes lesz, bár a jelenlegi és jövőbeli hősöket hozzáférhetővé tévő csomag megmarad, most például akciós a Steamen.

The Elder Scrolls Online

Pete Hines ezután Matt Firort és Gina Brunot jelentette be. A párostól megtudtuk, hogy a Wolfhunter DLC, mely két vérfarkasos témájú dungeont tartalmaz, PC-n augusztus 13-án, azaz jövő hétfőn, konzolokon pedig augusztus 28-án lesz elérhető.

Ősszel jön a Murkmire-kiegészítő, mellyel visszatérünk a Black Marshba. A történet nagyjából akkora lesz, mint a Clockwork City DLC esetében: egy argóniai ereklye után nyomozunk majd, így rengeteg argóniai lore-ra, kultúrára, filozófiára és vallásra számíthatunk. Ahogy Firor fogalmazott, kiderül, miért olyan furcsák gyíkbarátaink…

Ahogy mi is beszámoltunk róla, ingyenes próbahétvégét tartanak. A jövőbeli tervekről annyit árultak el, hogy bővülnek az ESO Plus előfizetéssel kapcsolatos jutalmak, például havonta ajándékot kapunk, és több crown is jár majd érte. Szeptemberben új event várható, ez annál nagyobb szabású lesz, minél többen vesznek részt benne. Bővebb infók nemsokára.

Rage 2

Ismét Mr. Hines penderült a színpadra, hogy a Rage 2 kapcsán bejelentse Magnus Nedforst az Avalanche Studiostól, illetve a visszatérő Tim Willitset. Ők elmondták, hogy a játékban változatos helyszíneken járunk majd a hatalmas, nyílt világban, és több frakcióval is kapcsolatba kerülünk. Látványos, hosszú trailer jött ezután, tele robbanásokkal, járműves harccal, konvojok megtámadásával és más izgalmakkal. A megjelenést 2019 tavaszára tervezik.

Doom Eternal

A Rage 2-bemutató egy ütős Doom Eternal-promóvideóba olvadt, majd ismét Pete Hines tért vissza. Kicsit fellelkesítette az amúgy sem túl csendes közönséget, majd Marty Stratton és Hugo Martin jött a színpadra az id Software-től.

Először mindenkinek köszönetet mondtak, aki érdeklődik a játék iránt, aztán elmesélték, hogy az eddigi legerősebb hős lesz a Doom Eternal Doom Slayere, tápos páncélzattal és nem kevésbé durva arzenállal. Ennek megfelelően az ellenfelek sem piskóták.

Kis meglepetésként szolgált, hogy démonokat is uralhatunk majd, csapatban szállva szembe a Doom Slayerrel a többjátékos módban. Kiderült az is, hogy sok sztorielemre számíthatunk, és olyan helyekre is elvisznek, ahol még sosem jártunk a franchise történetében. Gyakorlatilag minden mögött valamilyen lore lesz, a stúdió nemcsak egy játékot, hanem egy Doom-univerzumot épít.

Mr. Hines még egyszer, utoljára visszatért ezután, megköszönte minden fejlesztőnek a munkáját, reklámozta kicsit a QuakeCon-appot, és elköszönt.

Ha szeretnétek, a teljes műsort is megnézhetitek egyben, érdemes, és a nagy részét amúgy is a trailerek teszik ki.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward