QuakeCon 2010: bejelentések az első napon

Sajnos Doom 4 az nincs, de sok egyéb érdekesség igen, még ha egy részük nem is az id-hez kapcsolódik.

QuakeCon 2010: bejelentések az első napon

Volt pár érdekes bejelentés a QuakeCon-on, de amiről továbbra sincs semmi hír, az a Doom 4. Ahogy azt már megírtuk, sajnos a játék nincs még olyan fázisban, hogy idén bemutathassák, és Carmack is azt mondta, hogy leszednék a fejét, ha bármit mondana. Úgyhogy ezen a fronton marad a várakozás, de azért így sem unalmas az idei QC. Kezdetnek ott van például a bejelentés, hogy a Bethesda anyavállalata a Zenimax egy új céget pakolt be a gyűjteményébe (az id tavaly csatlakozott hozzájuk), méghozzá az Arkana-t. Ők készítették anno az Arx Fatalist, dolgoztak Dark Messiah of Might and Magic-en, és besegítettek némi pályetervezéssel a Bioshock 2-be. Több elkészült program nincs mögöttük, még dolgoztak a The Crossing-on a Valve-nak, de financiális problémák miatt végül leállították a projektet. Most egy új, még nem bejelentett játékon dolgoznak, idén valószínűleg többet nem is tudunk meg.

Lépjünk is tovább, mert a következő bejelentés már az id-hez kapcsolódik (mégiscsak QuakeCon-on vagyunk, anyacég ide vagy oda). Carmack az előadása alatt bemutatta a Tech5-ös grafikus motor által hajtott Rage-et… iPhone-ra. Ez a motor már kezd EA-san multiplatform lenni. Nem hívnánk magunkat iPhone gurunak, de eddig messze ez a legfejlettebb bemutató, amit láttunk a vason. Ráadásul mindez képes 60 fps-sel futni. Ez viszont elvileg nagyon zabálja az aksit, úgyhogy annak kímélésére lesz egy 30 fps-es kapcsoló. Az első Rage játék az okostelefonra csak egy apróság lesz, bemutatván, hogy mire képes a motor, egy komolyabb és hosszabb változat pedig jövőre várható, valószínűleg akkor, amikor a többi platformra is megjelenik a Rage. (egy jobb minőségű videóért érdemes elnézni a Kotakura: klikk)

A mobil Rage mellett nem kis meglepetés volt, hogy megtudhattuk, a Tech 5-tel csak házon belül találkozhatunk majd, Bethesdas és id játékokban, nem fogják licencelni külsősöknek. Különös döntés, de így lesz egy saját, erős multiplatform motorjuk, ami csak nekik van. Kíváncsian várjuk miket hoznak ki belőle. Ez rossz hír lehet a GameBryo számára, mert a Bethesda előszeretettel használta a 3D-s engine-jüket (például az Oblivionban és a Fallout 3-ban).

A nap legjobb híre azonban talán az, hogy 15-éig óriási akciók léptek érvénybe Steam-en. Összesen 27 Bethesda és id játékot árulnak majd egy óriási pakkban, mindössze 70 euróért. Igaz vannak köztük olyan „gyöngyszemek” is, mint a Rogue Warrior, de az ilyenek mellett, mint Oblivion GotY Edition és Fallout GotY Edition ezt könnyű elnézni. Az Oblivionhoz két másik akció is kapcsolódik: most bármely változata 66%-kal olcsóbban elvihető, így a GotY-ért 6,79 eurót kell csak leszurkolni, míg a full extrás deluxe változatért (amiben a kiegek mellett sok apró extra van) 8,49-et. Ha valaki kedvet kapott az egyik csomaghoz, akkor itt a link: klikk. Ezenfelül az iPhone-os játékaik ára is leesett erre a pár napra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward