Pszichohorrort készítenek a Lords of the Fallen fejlesztői

A The Shattering munkálatainak korai szakaszáról adtak hírt.

Pszichohorrort készítenek a Lords of the Fallen fejlesztői

Bár a Lords of the Fallent is készítő Deck13 már dolgozik a The Surge című, elég borús jövőt lefestő szerepjátékon, emellett egy másik projektre is jut idejük friss bejelentésük szerint. A The Shattering néven futó pszichológiai horrort közösen készítik a SuperSexySoftware-rel, a célja pedig az, hogy visszahozza a játékokba az igazi horrort, azt, amelyik megmutatja mi is történik a főhős elméjével és pszichéjével bizonyos tragikus eseményeket követően.

„Rengeteg horrorjáték készül manapság, de ezek inkább a meglepetésen alapuló ijesztgetésre épülnek, nem arra, amitől igazán rettegünk. Mi ezen akarunk változtatni. Szeretnénk a játékosokat olyasfajta félelmekkel szembesíteni, amik a normalitás idillikus illúziója alatt rejtőznek, hiszen csak akkor érthetik meg hősünk kétségbeesését, ha ezen átesnek.” – mondta a SuperSexySoftware alapítója, Marta Szymanska.

A 3-5 órás időtöltésnek tervezett játéknak a főhős álmaiban megjelenő fehér szobák adnak helyszínt. Célunk az, hogy elég ideig túléljünk ahhoz, hogy megszökhessünk, miközben különböző nyomokat, jeleket fedezünk fel és alkalmazkodunk a körülöttünk folyamatosan változó-fejlődő térhez. A jelek lehetnek különböző alakú tárgyak, megtalált levelek, dokumentumok, vagy falra vésett üzenetek is, ugyanakkor nem minden nyom segít nekünk, lesznek tévútra vezető, vagy minket becsapó információk is. A valódi és a hamis között korábbi tapasztalataink és felfedezéseink segítségével tehetünk különbséget. A szobák mindig a főhős pillanatnyi mentális állapotának megfelelően reagálnak, ez pedig döntéseinktől függ. A következmények hatására nem csak a játék menete változik, hanem akár a végkifejlet is.

A The Shattering nagyon korai fázisban van, 2018-ra tervezik a megjelenést a jelenlegi állás szerint, kíváncsian várjuk, mi valósul meg az ötletekből.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward