PSN helyzetjelentés

Egy hete már annak, hogy lelőtték a szervereket, de most felkerült némi (nem túl bíztató) információ a PlayStation Blog-ra.

PSN helyzetjelentés

Április 17 és 19 között betörtek a PlayStation Network-re ezért a Sony 20-án levágta a szervereket a világhálóról. Immár egy hete fogadja hibaüzenet a bejelentkezni akaró játékosokat és nem tudni, hogy meddig tart még ez az állapot, de az utóbbi 24 órában több helyzetjelentés is megjelent a PlayStation Blog-on, ami elmagyarázza, hogy mi is történt és mire számíthatunk. Minden regisztrált e-mail címre küldtek egy levelet, de ha valaki nem kapta volna meg, itt megnézheti: klikk.

A lényeg a következő: a szerverek leállítása után a Sony egy elismert biztonságtechnikai céghez fordult, hogy együtt oldják meg a helyzetet és azonosítsák a rendszer sebezhető pontjait. Úgy néz ki ezen a fázison már túl vannak, most épp új páncélt növesztenek a PlayStation Network-nek, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen betörés. A támadók az eddig publikált információk szerint főleg a felhasználók adatai után mentek, a Sony szerint a következő adatokat lophatták el: név, cím, e-mail cím, születési idő, PSN user/pass, PSN ID. Idehaza a legtöbben valószínűleg egy New York-i vagy londoni címet adtak meg, hogy hozzáférjenek a Store-hoz, így a cím rész a legtöbb esetben nem lehet túl fájó pont, a felhasználónév és jelszó viszont annál inkább. Pont ezért a Sony arra kér mindenkit, hogy biztos ami biztos alapon változtasson jelszót amint újra elérhetővé teszik a szolgáltatást.

Bár még nem találtak rá bizonyítékot, a legrosszabbra készülnek a Sony-nál, így azt mondják, hogy ha bankkártya információk is voltak a felhasználói fiókhoz csatolva, akkor azokat is ellophatták. A PSN a háromjegyű biztonsági kódot nem tárolja, így azok biztos nem kerültek ki.

Az eddigieken túl még a szokásos biztonsági dolgokra van felhívás. A Sony például sosem fog levélben olyan adatokat kérni, amikhez semmi köze, így ha e-mail érkezik, ami például a bankkártya adatokra kíváncsi, akkor a helyes reakció a gondolkodás nélküli kukába dobás.

A PlayStation honlapra felkerült egy részletes kérdezz-felelek is, amin érdemes átfutni (klikk). Kiderül belőle, hogy a szerverek visszaállítása után a Sony foglalkozni fog a kiesés miatti anyagi károkkal is, így akinek pl. MMO előfizetése ketyegett az számíthat valami kompenzációra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward