PS5-ön támadhat fel a Silent Hill

Egy reboot és egy filmszerű anyag jöhet.

PS5-ön támadhat fel a Silent Hill

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Konami körülbelü két évvel ezelőtt értesítette a fejlesztőcsapatait, hogy ötleteket várna legalább két új Silent Hill játékhoz. Ezek közül az egyik egy "soft reboot" lenne, tehát gyakorlatilag újraindítanák a sorozatot, míg a másik egy epizodikus, filmszerű anyag lenne a Telltale játékai, illetve az Until Dawn nyomán. A forrás szerint mindkettőre akadt megfelelő fejlesztőcsapat, és állítólag a szükséges költségvetést is megkapták, hogy valami jó végeredmény születhessen. Az is valószínű, hogy a Konami mindkét új címet bejelenti még idén.

Most két, eddig a témában elég megbízható forrás is olyan információkat közölt, amik ezt látszanak megerősíteni. Ezek szerint a Silent Hill rebootján  nem a Konami valamelyik stúdiója, hanem a Sony Japan stúdió dolgozik, azonban Keichiro Toyama (az első rész rendezője és írója), Masahiro Ito (az első négy rész lényeinek dizájnere), és Akira Yamaoka (a legtöbb rész zeneszerzője) mind visszatér, ami eléggé jó jel lehet a rajongók számára.

A másik játékkal kapcsolatban pedig a Sony állítólag megkereste Hideo Kojimát, és azt szeretné elérni, hogy a neves dizájner egy narratíva-alapú, az Until Dawnhoz hasonló horrorjátékot készítsen. Ezzel kapcsolatban arról számoltak még be a források, hogy alaposan kihasználhatja a PS5-höz érkező új PlayStation VR-t.

Mindez azért érdekes mert ugyebár Kojima és a Konami kapcsolata a Silent Hills fejlesztése alatt romlott meg, aminek eredményeként ugyebár Kojima és csapatának jó része távozott, és megalapították a saját stúdiójukat. Aztán pár héttel ezelőtt azt lehetett hallani, hogy kezd enyhülni a viszony a két fél között, azonban most a két új forrás arról beszél, hogy ez valójában a Sony érdeme: a vállalat ugyanis egyfajta közvetítőként és békítőként tevékenykedik a két fél között annak érdekében, hogy elkészülhessenek az új Silent Hill-játékok, kizárólag PS5-re.

Mindenesetre az eddigi pletykák és információk jól egybevágnak, így egyre inkább hihető, hogy tényleg nagy a mozgolódás a Silent Hill körül. Ráadásul úgy tudni, hogy a Konami és / vagy a Sony a következő hetekben bejelenti a két projekt közül az egyiket. 

Mivel a koronavírus miatt a legtöbb idei nagy videójátékos rendezvényt meg sem tartják, a kiadók egyébként is kénytelenek lesznek az online bejelentésekre rámenni. Egy dolog viszont még kérdéses: vajon az új generációs konzolok gyártását mennyire befolyásolta a vírus, és hogy Kínában gyakorlatilag hónapokra megállt az élet a gyárakban?

Akárhogy is, minden bizonnyal még mindkét Silent Hill megjelenése évekra van, így ha tényleg a PS5-re akarják kihozni ezeket a játékokat, azokat a konzol esetleges pár hónapos késése biztosan nem fogja befolyásolni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap