Polytron Partners: Panoramical - A FEZ alkotójának visszatérése

Phil Fish, a FEZ fejlesztője mégsem szállt ki a játékiparból, sőt, remek ötlettel állt elő. Érkezik a Panoramical!

Polytron Partners: Panoramical - A FEZ alkotójának visszatérése

Talán emlékeztek még arra, amikor Phil Fish, a FEZ alkotója azt nyilatkozta, kiszáll a játékiparból (amire egyébként Cliff Bleszinski, a Gears of War atyja is reagált egy szimpatikusat), és emiatt nem kapunk FEZ 2-t. Fish azóta visszatáncolt ettől, majd úgy állította be a dolgot, mint áprilisi tréfát, és tovább készítette a játékot. Eközben tovább egyengette/egyengeti az általa alapított stúdió útját. Újabban pedig egy egészen szimpatikus ötlettel állt elő: a "Polytron Partners" nevű programban a stúdió más független fejlesztőknek segít egy-egy játék elkészítésében. "Elsősorban csak annak köszönhetően tudtuk elkészíteni a FEZ-t, hogy RENGETEG remek ember segített. Tudjátok, itt az ideje viszonozni a szívességet."

Az első ilyen közös megjelentetésű móka a Panoramical lesz, Fernando Ramallo és David Kanagaa játéka. Fish már korábbról követte a Panoramical fejlesztését, és amikor felajánlotta a segítségét Fernandonak és Davidnek, kiderült, hogy ők pont hasonló dologról tárgyaltak a Finji nevű stúdióval. Így aztán mindenki egymásra talált, a Polytron társult nemcsak a készítőkkel, hanem a Finjivel is, így már megvan minden a játék elkészítéséhez. Fish hozzátette, ez nem arról szól, hogy ők kiadóként hakniznak majd, mivel nem alá-fölé rendelt viszonyról, hanem partnerségről van szó. Úgy tűnik Phil a szívére vette, hogy jobbá tegye a fejlesztőknek ezt a kegyetlen ipart.

Maga a Panoramical egy "interaktív zenei tájkép-antológia" (antológia: több alkotó műveit tartalmazó válogatás). A hivatalos szöveg szerint: "Készülj fel egy sor szinesztéziás idegen tájra, mintha ősi diszkó-istenként irányítanád saját kis univerzumod." És hogy ez pontosan mit jelent? Nagyon jó kérdés, némi támpontot nyújthat az alábbi trailer, biztosat viszont még ezután sem mondanánk. Mindössze annyit, hogy a Panoramical 2015-ben érkezik PC-re, addig is megleshetitek a hivatalos oldalt, vagy lájkolhatjátok a Facebookosat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward