PocketBook CoverReader - E Ink kijelzős tok Galaxy S4-hez

A PocketBook ezúttal egy meglehetősen érdekes kiegészítővel állt elő. Az újdonság segít a csúcsmobilunknak túlélni a hosszabb napokat.

PocketBook CoverReader - E Ink kijelzős tok Galaxy S4-hez

A mai okostelefonok rendkívül sok energiát emésztenek fel, és ezért javarészt az egyre nagyobb méreteket öltő megjelenítők a felelősek. Az óriási panelek nemcsak akkor fogyasztanak sokat, ha terheljük is a gépet, mint a SoC, hanem minden esetben, ha valami miatt használatba kell venni a mobilt. Ezen szeretne valamelyest segíteni a PocketBook egy cseppet sem szokványos kiegészítővel.

A PocketBook neve sokaknak ismerősen csenghet már, de nem éppen a kiegészítők piacáról. Ez a vállalat elektronikus könyvolvasók gyártásával és fejlesztésével foglakozik 2007 óta. Android alapú masinákat készítenek és 24 országban, köztük hazánkban is megvásárolhatóak a termékeik. Ez már csak azért is fontos, mert így vélhetően Magyarországra is eljuthat hivatalos utat bejárva a CoverReader. De mi is ez a CoverReader? Nos, a PocketBook a mostani újdonságával sem tért át más vágányra, mindössze ki szeretné terjeszteni az E-Ink termékeinek portfólióját, és meglehetősen jó irányba indultak el. Egy speciális védőtokot alkottak a Samsung Galaxy S4-re, amely mostanra már több mint 40 milliós példányszámban kelt el, így a világ egyik legsikeresebb okostelefonjává lépett elő – a felvevő piac tehát jóformán a legnagyobb, amit megcélozhattak.

Az új tok egy beépített E-Ink kijelzőt tartalmaz, ami a készülék töltőnyílására csatlakozva tartja fenn magát. Ezen a kijelzőn kapnak majd helyet a legújabb történések, és nagyjából minden, amire szükségünk lehet a mindennapok során, és persze elegendő hozzá az E-Ink technológiás kijelző. Így a különböző, kisebb műveleteket úgy végezhetjük el, hogy mindössze néhány milliwattnyi energiát fogyasztunk – olvasni pedig még kellemesebb is ezen adott esetben. Végeredményben az okostelefonunk üzemideje akár a többszörösére növelhető ennek a használatával. Egyébként bár maga az elgondolás nem mindennapos, azért újdonságnak sem nevezhető. Az Alcatel már rendelkezik egy hasonló eszközzel, melyet ők is a csúcsmodelljükre szabtak. A One Touch Hero esetében egy 6 hüvelykes, nagy fényerejű IPS kijelző került bevetésre, és ezt hivatott a szintén nagyméretű, de már E-Ink technológiával dolgozó, külső megjelenítő tehermentesíteni.

A két E-Inkes tok viszont csak a leírásuk alapján hasonlít egymásra, ránézésre már nehezebb közöttük párhuzamot vonni. Az Alcatel a kényelmesebb használatot szem előtt tartva, kívülre építette be a panelt, míg a PocketBook mérnökei nem szerették volna ezt kitenni a környezeti hatásoknak, így belülre került a megjelenítő. Tehát összehajtva farkasszemet néz az SGS4 eredeti, jóval energiaéhesebb kijelzőjével.

A PocketBook CoverReader értelemszerűen egy kisebb kijelzővel fog operálni, mint a Galaxy S, amelyet kiszolgálni hivatott. Az 5 hüvelykes, Full HD felbontású Super AMOLED helyét egy 4,3 colos megoldás vette át, ami az E Ink esetében megszokott 4:3 képarányt hátrahagyva, szélesvásznú kialakítással bír. A felbontása egyébként eléggé „rendben van” (WVGA), hiszen 217 PPI-s pixelsűrűséggel büszkélkedhet. A specifikációja szerint rendelkezik saját, 802.11 b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi modullal is. Az olvasni kívánt tartalmak között nem válogat, mindennel elboldogul, amikkel a teljes értékű könyvolvasóik megbirkóznak, és persze azokkal az extrákkal is, amit az telefontól értesítések formájában kap (e-mailek, SMS-ek, és így tovább). Saját alkalmazás tartozik a CoverReaderhez (valószínűleg ez dolgozza át az olvasni kívánt anyagokat).

A PocketBook értékesítési menedzsere, Enrico Müller elmondása alapján a jövőben még több, hasonló tokkal állhatnak elő más okostelefonok számára is. Elkészülhet tehát a CoverReader a jelentősebb HTC, Sony vagy más gyártók csúcs és nagy népszerűségnek örvendő modelljeihez is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward