Pletykák a következő generációs RYZEN APU egységekről

A Picasso APU sorozat tagjai gyakorlatilag ZEN+-ra cserélik a ZEN magokat, valamint órajel-emelkedést is hoznak.

Pletykák a következő generációs RYZEN APU egységekről

Már nem titok, hogy az AMD május 27-én, illetve június 10-én ránthatja le a leplet legújabb termékeiről. Első körben a processzorokat mutathatják be, majd az E3 alkalmával a NAVI architektúra köré épülő videokártyák is előkerülhetnek a kalapból. Ezek persze formális bemutatók lesznek, hiszen a tényleges megjelenésre majd csak a harmadik negyedév folyamán számíthatunk – egyes feltevések szerint 2019.07.07-én.

Galéria megnyitása Az aktuális útiterv Az AMD a 3. generációs RYZEN processzorok mellett a 2. generációs EPYC szerverprocesszorokat is bemutatja, sőt, ezekkel együtt a Picasso APU sorozat is tiszteletét teheti a piacon, ami a jelek szerint két tagot számlál majd, legalábbis első körben. Ezek az új APU egységek a RYZEN 3 2200G és a RYZEN 5 2400G helyére érkeznek, méghozzá ZEN+ alapú processzormagokkal, valamint a szokásos VEGA iGPU-val, vagyis itt sem ZEN 2-re, sem pedig NAVI architektúrára nem számíthatunk, a kínálat azonban így sem lesz rossz. Míg a Raven Ridge APU sorozat tagjai 14 nm-es, addig a Picasso APU sorozat tagjai már 12 nm-es FinFET gyártástechnológiával készülnek majd a GlobalFoundries üzemében. Az új gyártástechnológia jóvoltából lehetőség nyílik a CPU és a GPU órajelének növelésére: előbbi esetben 100 MHz-es alap- és 300 MHz-es maximális Precision Boost, utóbbi esetben pedig 100-200 MHz-es PowerTune órajel-emelésre lehet számítani.

A népszerű szivárogtató, TUM_APISAK nemrégiben arról számolt be, hogy a két új APU közül a RYZEN 3 3200G modell várhatóan 3,6 GHz-es alap- és 4 GHz-es maximális Precision Boost órajelen ketyeg majd, míg a RYZEN 5 3400G esetében már 3,7 GHz-es alap- és 4,2 GHz-es maximális Precision Boost órajelre számíthatunk. A VEGA sorozatú iGPU felépítése a jelek szerint nem változik, a maximális PowerTune órajelet azonban 100-200 MHz-cel megemelhetik, ahogy azt fentebb már említettük.

A következő generációs RYZEN APU egységek, azaz a Picasso sorozat tagjai tehát frissített, ZEN+ alapú processzormagokat kapnak, amelynek köszönhetően gyorsulnak a fedélzeti gyorsítótárak, valamint a Precision Boost technológia is hatékonyabban működik majd, ahogy azt a második generációs RYZEN processzoroknál már megszokhattuk. Hivatalos forrásból ugyan még nem erősítették meg, de az új APU egységek jó eséllyel szintén május 27-én mutatkoznak be, csak úgy, mint a RYZEN 3000-es processzor-sorozat tagjai.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap