Június 10-én fontos rendezvényt tart az AMD

A Computex alkalmával a processzoroké, az E3 alkalmával pedig a videokártyáké lehet a terep.

Június 10-én fontos rendezvényt tart az AMD

Az AMD korábban az E3 (Electronic Entertainment Expo) alkalmával már több videokártyát is bemutatott, gondoljunk csak a 2015-ös Radeon Fury X, illetve a 2016-os Radeon RX 470 és 460 rajtra, ám azóta távol maradt a showtól, de ez most megváltozik. A friss bejelentés szerint a vállalat június 10-én, helyi, azaz tajpeji idő szerint délelőtt 10 órakkor beszél majd azokról az újításokról, amelyek az elkövetkező évek folyamán meghatározó szerepet töltenek majd be a PC piactól a konzolok szegmensén át egészen a felhőig bezárólag.

Galéria megnyitása A jelek szerint komoly bejelentésekre számíthatunk A rendezvényen várhatóan a NAVI architektúráról, illetve a köré épülő videokártyákról eshet szó, azaz lényegében a fontosabb technikai paraméterekről, illetve az újításokról beszélhet a gyártó, de a termékek konkrét rajtjára majd csak később, valamikor a harmadik negyedév folyamán kerülhet sor, amennyiben jók a sejtések. Nincs kizárva, hogy a Google Stadia platformjáról is szó esik majd, amely mögött ugye AMD videokártyák állnak, méghozzá Intel processzorok társaságában, legalábbis egyelőre. Utóbbi téren szintén történhet némi változás, de ez csak tipp. Annyi biztos, hogy az E3-as rendezvényt a játékra hegyezik ki, azaz itt a videokártyáké, illetve a játékokkal foglalkozó felhős szolgáltatásoké lehet a terep. Érdekesség, hogy a Next Horizon Gaming feliraton egy 7-es számot is elrejtett a vállalat, ami a 7 nm-es csíkszélességgel készülő NAVI GPU-ra utalhat.

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az AMD első embere, Dr. Lisa Su tartja a Computex 2019 nyitóelőadását, amelyen várhatóan a RYZEN 3000-es sorozatú asztali processzorokról is szó eshet, ugyanakkor a második generációs EPYC szerverprocesszorokról is említést tehet a gyártó. Hogy ezeken kívül mi mindenről szól majd az előadás? Május 27-én, tajpeji idő szerint délelőtt 10 órakkor kiderül.

Természetesen mind a június 10-én, mind pedig a május 27-én esedékes előadást közvetíteni fogja a vállalat: előbbi a YouTube-on és a FaceBook-on, utóbbi pedig az AMD hivatalos weboldalán, illetve YouTube csatornáján is elérhető lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap