A harmadik negyedévben kerülnek forgalomba az AMD várva várt újdonságai

Az AMD igazi terméklavinával készül, ami mindenképpen jót tehet a piaci verseny alakulásának.

A harmadik negyedévben kerülnek forgalomba az AMD várva várt újdonságai

Az AMD illetékesei a befektetőknek tartott éves konferencián egyebek mellett azt is elárulták, hogy a harmadik generációs RYZEN és a második generációs EPYC processzorok, illetve a NAVI architektúra köré épülő videokártyák egyaránt megjelennek az év harmadik negyedévében. Ezek a termékek mindannyian a TSMC 7 nm-es gyártástechnológiájával készülnek majd.

Az aktuális információk szerint a processzorok és a szerverprocesszorok a május 27-én esedékes Computex 2019-es nyitóelőadáson mutatkozhatnak be, míg a NAVI architektúrára támaszkodó videokártyák rajtja az E3 alkalmával, június 16-án lesz. Mindkét esetben csak a termékek formális bejelentésére lehet számítani, a ténylegesen azonban majd csak a harmadik negyedév folyamán lesznek elérhetőek. Mivel mindhárom termék a 7 nm-es gyártástechnológiára támaszkodik és erre az AMD igen-igen büszke is, az iparági pletykák szerint a tényleges rajtra július 7-én kerülhet sor (07/07), de ez egyelőre csak feltételezés, hiszen hivatalos forrásból nem erősítették meg. A Threadripper processzorokról nem beszélt a vállalat, vagyis ezek a modellek a korábbi várakozásokkal ellentétben mégsem mutatkoznak be a harmadik negyedév folyamán.

Galéria megnyitása

A dolgok jelenlegi állása szerint a harmadik generációs RYZEN processzorcsaládban 16 maggal rendelkező RYZEN 9-es, 12 maggal ellátott RYZEN 7-es, valamint 8 magot használó RYZEN 5-ös modellek kapnak helyet, amennyiben az eddigi szivárogtatások pontosak. A második generációs EPYC szerverprocesszorok esetében 64 mag lesz a csúcs, ahogy azt a hivatalos tájékoztatás alapján már tudhatjuk.

A NAVI videokártyákkal kapcsolatban szintén megjelentek már pletykák a napokban, ezekről itt lehet bővebben olvasni, ám feltétlenül érdemes őket távolságtartóan kezelni. Az egyelőre kérdéses, hogy a friss grafikus processzorok kapnak-e dedikált Ray Tracing feldolgozókat, mint az Nvitia GeForce RTX sorozatot erősítő Turing GPU-i, de erre is hamarosan választ kapunk.

A május 27-i, illetve a július 16-i eseményeket élőben közvetíti majd az AMD, ahogy arra tegnap már felhívtuk a figyelmet, aki viszont lemaradna róluk, később felvételről is megtekintheti őket a vállalat YouTube csatornáján.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap