PlayStation 4 Pro - további részletek

Megerősítést nyert néhány hardverrel kapcsolatos információ - az is, hogy a konzolban nem lesz UHD Blu-ray meghajtó.

PlayStation 4 Pro - további részletek

Milyen a hardver?

Tegnap a Sony bejelentette a PlayStation 4 Pro konzolt, azonban konkrét hardveres specifikációkról kevés szó esett. Most azonban a Sony már megerősített számos adatot, habár sajnos nem olyan részletességgel, mint ahogy azt vártuk - de persze a felhasználóknak nem is feltétlenül kell tudniuk például azt, hogy milyen órajelen jár a konzol processzora.

Így ezt nem is tudtuk meg. Ami biztossá vált, hogy a korábbi kiszivárgott információknak megfelelően továbbra is 8 magos AMD Jaguarról beszélünk, 8GB GDDR5 RAM-mal, valamint 4,2 TFLOPS teljesítményű, AMD GCN alapú grafikus egységgel. Az architektúráról jelenleg nem tudni biztosan, hogy egy az egyben a Polarisra épül-e, de valószínűleg nem, inkább csak átvett abból újdonságokat.

Így tehát azt a csak korábban kiszivárgott dokumentumok alapján tudjuk állítani, hogy a processzor órajelét felhúzták 1,6GHz-ről 2,1GHZ-re, a GPU feldolgozóegységeinek számát megduplázták, valamint az órajele is megnőtt 800MHz-ről 911MHz-re, illetve a GDDR5-ös memória effektív órajele 5,5GHZ-ről 6,8GHZ-re változott.

Megerősítést nyert továbbá, hogy ezúttal már a 2,4GHz mellett az 5GHz-es wi-fit is támogatja a készülék, valamint a Remote Play és a Share Play felbontása is megnőtt 1080p-re a korábbi 720p-ről.

A gép fogyasztása megnőtt az alapverzióhoz képest: míg a Sony hivatalosan maximum 250W-os fogyasztást ír a hagyományos PlayStation 4-hez, addig a Pro esetében ez 310W, míg egyébként a szintén új, vékony PS4 esetében 165W. Ez persze a maximális terhelés, amit elbír a táp, a gyakorlatban játék közben az alap PS4 is tipikusan 130-150W környékén fogyasztott, így a Pro esetében sem valószínű, hogy 200W-nál több lesz.

Nincs UHD Blu-ray meghajtó

A korábbi pletykák ebben az esetben is megerősítést nyertek: sem a PlayStation 4 Pro, sem pedig a Slim nem kap 4K-s Blu-ray lejátszót. Jim Ryan ezt azzal indokolta, hogy inkább a játékokra koncentrálnak, aki pedig 4K-s médiatartalmakat akar fogyasztani, az megteheti a különböző streamelős szolgáltatásokon keresztül.

Ez persze több szempontból is rendkívül érdekes. Egyrészt a Sony saját szabványáról beszélünk, ám ennek ellenére konkurens Xbox One S, valamint a jövő évben érkező Xbox Scorpio is UHD Blu-ray meghajtóval érkezik. Ráadásul az igazi filmőrültek számára továbbra is ez nyújtja messze a legjobb minőséget, amitől a 4K-s streamelés messze elmarad.

Ami a külsőségeket illeti

Így néz ki a PlayStation 4 Pro:

Galéria megnyitása grid_on

Így néz ki az új DualShock 4 kontroller. A változások minimálisak: az eddig a kontroller hátulján található fény most már egy csík formájában megtalálható a touchpad tetején is.

És így néz ki az új PlayStation 4 Camera. Csak a külseje változott meg, egyébként ugyanazt tudja, mint a régi.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward