Perli az LG a TCL-t a 4G LTE szabadalmak miatt

A kínai gyártó a jelek szerint nem tud kiegyezni az LG-vel a szabadalmak jogszerű igénybevételének tekintetében.

Perli az LG a TCL-t a 4G LTE szabadalmak miatt

Az LG rengeteg szabadalmat birtokol, és nem titok, hogy a kínai vállalatok sok esetben kicsit lazábban kezelik az ilyen dolgokat a megszokottnál. Ez vezetett oda, hogy az LG Németországban a napokban nekiment az egyik nagyobb kínai gyártónak, a TCL-nek, aki olyan márkaneveket visz, mint az Alcatel és a BlackBerry, de már a saját neve alatt is bejelentett okostelefont.

A TCL a jelek szerint elfelejtett néhány 4G LTE hálózati megoldás szabadalmáról egyeztetni az LG-vel, és addig fajult a cégek szembenállása, hogy a dél-koreaiak jobbnak látják bíróságon rendezni az ügyet. Rossz nyelvek szerint az LG csak így szeretné pótolni azt a bevételt, ami mostanában kiesik z LG Mobile gyenge szereplése miatt, de a lényeg az, hogy abszolút jogosnak tűnik a cég követelése.

Galéria megnyitása
TCL Plex

Három 4G LTE szabadalom miatt ment perre az LG a németeknél. Olyan technológia leírásokról van itt szó, amelyek különböző módokon kapcsolódnak a hálózat működéséhez. Az egyik szabadalom segít a csomagvesztés minimalizálásába a feltöltések alkalmával, a másik az interferencia csökkentésére szolgál, a harmadik pedig egy olyan számlálót ír le, ami a feltöltés hatékonyabb szinkronizálására szolgál. Arról nem esett szó, hogy a per milyen összegről szól, részleteket nem hozott nyilvánosságra egyik érintett fél sem, de egyébként valószínűleg iparági léptékkel nem túl nagy összegről mehet a vita.

Az LG az utóbbi években különösen aktívan próbálja védeni a szellemi tulajdonait, főleg a hálózati technológiák tekintetében. Csak, hogy néhány korábbi ügyet említsünk: az LG 2017-ben szintén 4G szabadalmak miatt ment neki az amerikai székhelyű BLU-nak, tavaly pedig a Wikónál kopogtatott hasonló ügyben. Szóval a jelek szerint érdemes résen lennie a vállalatoknak, mert az LG odafigyelve óvja a szabadalmait. És bizony eléggé nehéz kikerülni az LG-t ilyen téren, hiszen hatalmas szabadalmi portolója van, ez pedig az 5G elterjedésével csak még inkább igaz lesz. Az IPLytics elmondása alapján az összes 5G szabadalomnak nagyjából a 11 százaléka az LG tulajdonában áll.

„A kutatásba és fejlesztésbe történő agresszív beruházás eredményeként az LG globális technológiai vezetővé vált a mobilkommunikációs piacon, és a szabadalmak egyik legnagyobb portfóliójával rendelkezik.” - mondta az LG. És éppen ezért szeretné megvédeni a fejlesztéseit, hogy a bele fektetett munka ne másokat hozzon jobb piaci helyzetbe.

De egyébként, ha a mobilos szegmensből kikacsintunk, akkor az LG neve máshol is felbukkan a szabadalmi perek mellett. Például a Hisense televíziógyártót éppen az elmúlt héten perelte be olyan szellemi tulajdonok jogosulatlan használata miatt, melyek tévé készülékekkel kapcsolatosak. És itt még csak nem is az OLED körül megy a vita, hanem olyan eljárások kapcsán indult a per, mint például a képjavítás vagy a vezeték nélküli kapcsolati technológiák

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap