Pebble Steel – elegancia és tudás találkozása

A Pebble a CES során bemutatott egy órát, egy saját piacteret, szó esett a következő SDK-ról és új partneri kapcsolatokról is beszámoltak.

Pebble Steel – elegancia és tudás találkozása

A Pebble okosóra mind a mai napig az egyik legsikeresebb közösségi finanszírozású termék. A Pebble, illetve a vállalat sikersztorija pedig 2014-ben is folytatódni fog a jelek szerint. Az évet nyitó CES alkalmával Las Vegasban rengeteg mondanivalója volt a cégnek. Egyebek mellett az okosóra második generációja is befutott.

A Pebble első karóráját sokan az egyik legjobb okosórának tartják a piacon, de az anyaghasználatot illetően szinte mindenki kritikus volt a termékkel kapcsolatban. A vastag keretek és a snassz műanyag ugyanis eléggé olcsó hatást kölcsönöz neki. Mivel az alap jó volt, úgy érezték a fejlesztők, hogy a következő körben a dizájnnak is nagyobb szerepet kell már szentelni. Így született meg a Pebble Steel. A rozsdamentes acél házba költöztetett masina továbbra is kicsit retró hangulatot keltő, de már sokkal kellemesebb látványt nyújt a szemnek, mint az elődje. A CNC megmunkált ház fekete vagy natúr színű lehet – a fekete PVD bevonatú, tehát rendkívül ellenálló lesz. Az eszköz két szíjjal érkezik, az egyik bőrből, a másik fémből készült.

A Pebble Steellel egybekötve érkezik majd a Pebble OS 2.0 is, aminek köszönhetően az energiahatékonyságra kihegyezett okosóra még jobb képességeket fog felvonultatni. Kiemelendő, hogy a fémes modell hasonló hardvert kapott, mint az eredeti szerkezet, így az új szoftver várhatóan a korábbi készülékre is elérhető lesz. A specifikáción végignézve azt láthatjuk, hogy csak a belső memória kapacitását növelték meg, 8 MB-ra. A Steel továbbá kapott egy RGB értesítési LED-et, melyhez a harmadik féltől származó appok is hozzáférhetnek majd. A jobb strapabíróságot szem előtt tartva pedig ezt már Gorilla Glass védi, és akár 50 méteres mélységig ellenáll a víz nyomásának.

Az új Pebble Steel nem váltja le még egy ideig az eredeti modellt, inkább kiegészítik majd egymást a termékpalettán. A Pebble 150 dolláros áron lesz megvásárolható, míg a fémből készült újdonságért cserébe már 250 dollárt fognak elkérni. A forgalmazásról továbbra is maguk gondoskodnak majd, tehát a rendeléseket a cég weboldalán kell leadni. A Steel már be is került a kínálatba, és a hónap végén, 28-án kezdik meg a szállítását, így az első példányokat február elején vehetik át a tulajdonosok. Érdemes már most előrendelni annak, akinek ilyenre fáj a foga, hiszen nagy kereslet várható, és most ingyenes a szállítás a világ bármely pontjára.

A Pebble viszont nem fejezte be ennyivel a CES-en a bemutatóját. Beszámolt még arról is a vállalat, hogy elindították a hivatalos alkalmazásboltot, ahol minden Pebble órával kapcsolatos applikáció helyet fog kapni. Itt a felhasználók könnyen böngészhetnek majd a kompatibilis appok között, így semmi nem kerülheti el a figyelmüket. A saját piacterük is együtt fog indulni a Pebble OS 2.0-val és a Steellel, tehát január 28-án lesz a nagy napja. A fejlesztők viszont már a héten megkezdhetik a feltöltést, hogy ne legyen foghíjas hónap végére a kínálat.

Végül amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a Pebble a partnerek számát tekintve is szép előrelépést tett. Hamarosan olyan nevek készíthetnek Pebble órákkal kompatibilis programokat, mint a Mercedes-Benz, a Pandora, vagy az ESPN. A Yelp, a Foursquare, a GoPro és az iControl pedig már egy ideje jó viszonyt ápol a Pebble Technologyval.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward