Passzív hűtőként is funkcionáló Raspberry Pi ház a Cooler Mastertől

A Pi Case 40 gyártásához közösségi finanszírozás keretén belül gyűjti össze a vállalat a szükséges tőkét.

Passzív hűtőként is funkcionáló Raspberry Pi ház a Cooler Mastertől

A Raspberry Pi sorozathoz elég sokféle házat lehet kapni manapság, ám a kínálat rövidesen egy újabb modellel bővül, ami ráadásul elég ütőképesnek ígérkezik. A Cooler Master által tervezett ház lényegében csak egy modellt, a Raspberry Pi 4-es kiadását támogatja majd, ami a korábbi modellek tulajdonosainak nem túl jó hír, de így is sokan fognak örülni az újdonságnak.

Galéria megnyitásaMivel egy rétegtermékről van szó, amely iránt nincs feltétlenül akkora kereslet, mint egy klasszikus számítógépház iránt, így a Cooler Master vezetése azt találta ki, KickStarter projektet indít annak érdekében, hogy felmérjék, mekkora igény van a termék iránt, valamint ezzel egy időben arról is gondoskodjanak, hogy a gyártáshoz szükséges pénzmennyiség összeálljon.

Az új ház a Pi Case 40 nevet kapta, teljes egészében alumíniumból készült, és lényegében kettős célt lát el: egyrészt védi a hardvert, másrészt segít a melegedő komponensek hűtésében, ugyanis passzív hűtőbordaként funkcionál. Az extra hűtésnek köszönhetően elméletben némi tuningra is van lehetőség, de ennek lehetséges mértékére majd csak az első független tesztek mutatnak rá.

A Pi Case 40 minden szükséges porthoz és csatlakozóhoz tartalmaz kivágásokat, illetve a GPIO tüskesorhoz, valamint a kamera és a kijelző csatlakozóhoz is hozzáférhetünk. A ház kialakítása miatt HAT modulokat sajnos nem lehet alkalmazni, viszont kapuk bekapcsoló gombot is. A jó minőségben készülő ház mellé jár VESA rögzítőkeret, vagyis megfelelő furatokkal ellátott monitor, illetve televízió hátuljára könnyedén felszerelhető az apróság – de akár asztal alá is rögzíthetjük.

Galéria megnyitása

A Pi Case 40 esetében egyelőre még csak várólistára lehet jelentkezni, ami azért jó, mert így a végleges árból 25%-os kedvezményt kaphatunk. Az egyelőre nem derült ki, hogy az újdonság pontosan mikor jelenhet meg kereskedelmi forgalomban, valamint tervezett ajánlott végfelhasználói árát sem árulta el a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap