Ötletes USB-s csúzli a népszerű Angry Birds-höz

Napjainkban a dühös madarakkal már többféle platformon is lehet játszani – például akár a Samsung okos televízióin, fejlett távirányító használatával is. Ezúttal egy USB-s kiegészítőről érkezett némi információ, amely teljesen egyedi tervek alapján, egyedi megvalósítás mellett készült el.

Ötletes USB-s csúzli a népszerű Angry Birds-höz

Napjainkban a dühös madarakkal már többféle platformon is lehet játszani – például akár a Samsung okos televízióin, fejlett távirányító használatával is. Ezúttal egy USB-s kiegészítőről érkezett némi információ, amely teljesen egyedi tervek alapján készült el.

Az ötletes kis „madár katapult” segítségével szabályozhatjuk, hogy az adott madarat milyen szögben, milyen erősséggel indítsa útjára a játékban található csúzli.

A kilövő szerkezet lelke egy motorizált toló potméter, amellyel például stúdiókban találkozhatunk. A rendszer úgy lett megalkotva, hogy a potméter hátrahúzása olyan, mint ha egy csúzlit feszítenénk ki – az élethű érzetet keltő erőhatást is a vezérlő elektronika szimulálja. Maga a rendszer egyébként egy Arduino mikrokontrollerre alapoz, amelyet egy „Music and Motors” névre hallgató mikrokontroller is kiegészít. Az eszközt az alábbi videó mutatja be működés közben.

 

A megfelelő kézügyességgel, valamint elektronikai jártassággal és némi programozói tudással is rendelkező Angry Birds fanatikusok akár saját magunknak is építhetnek ilyen szerkezetet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward