Ötletes dokkolók mSATA és CFast kártyákhoz

Egy külső és egy belső, 3,5 colos bővítőhelyre illeszkedő dokkoló érkezett, amelyek mSATA modulokat, CFast kártyákat, illetve 1,8 colos meghajtókat egyaránt kezelnek, méghozzá egyszerűen, gyorsan, nagy adatátviteli sebesség mellett.

Ötletes dokkolók mSATA és CFast kártyákhoz

Az Addonics Technologies kínálatából származó újdonságok közül a külső példány USB 3.0-s porton, vagy eSATA 6 Gbps-os porton keresztül kapcsolódik a rendszerhez, így 5 Gbps-os, illetve 6 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélességgel gazdálkodhat.

A külső változat

A tápellátást egyetlen kábelen keresztül oldja meg az eszköz: USB 3.0-s port esetében minden egyértelmű, eSATA port esetében azonban speciális, úgynevezett eSATA+USB kombó portra van szükség. Persze a gyártó hivatalos weboldala szerint hagyományos eSATA portról is megoldható a működtetés

Balra az egykártyás, jobbra a kétkártyás 3,5 colos változat

A második kiegészítő ugyanazon az elven működik, mint fentebb említett külső társa, ám ez a példány már az adott számítógépház 3,5 colos külső bővítőhelyére illeszkedik. A szerkezet választásunktól függően vagy SATA 6 Gbps-os, vagy pedig SuperSpeed USB 3.0-s csatolófelületen keresztül kommunikál a rendszerrel - attól függően, hogy melyik kiszerelést választjuk belőle. A jelek szerint olyan példány is van, amely SATA 6 Gbps-os és USB 2.0-s csatolófelüeltet használ. A termékből még egy olyan kiadás is készült, amely két bővítőhellyel rendelkezik, ígyegyszerre két adattárolót is fogad, méghozzá egyetlen 3,5 colos külső bővítőhely használata mellett.

Így működnek a külső változat különböző kiadásai

Az mSATA, illetve CFast kártyákhoz mind a külső, mind pedig a belső dokkoló esetében jár egy-egy átalakító adapter is, amelyekkel biztonságosan és könnyedén csatlakoztathatjuk a rendszerhez az adott mSATA modult, illetve CFast kártyát. Az átalakító gyakorlatilag 1,8 colos formátumú SSD meghajtóvá alakítja az mSATA modult, illetve a CFast kártyát - utóbbi miatt a termékek akár 1,8 colos formátumú külső HDD vagy SSD meghajtókhoz is használhatóak.

Így használhatóak a 3,5 colos bővítőhelyre passzoló példányok
Így használhatóak a 3,5 colos bővítőhelyre passzoló példányok

A két friss kiegészítő Plug and Play módon, külön driver használata nélkül üzemel. A termékek a legtöbb Windows operációs rendszerrel kompatibilisek, csak úgy, mint a Mac OS X operációs rendszerekkel. A Linux disztribúciók esetében az egyetlen megkötés mindössze annyi, hogy a kernelnek 2.4-esnek, vagy újabbnak kell lennie.

A gyártó hivatalos weboldala szerint a külső dokkoló eSATA változata 59 dollárba, az USB 3.0-s és eSATA portot egyaránt tartalmazó kiadása pedig 89 dollárba kerül. A számítógépház 3,5 colos külső bővítőhelyére szerelhető modellek közül az egykártyás, SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használó példány 55 dollárba kerül, míg a két kártya egyidejű fogadására felkészített SATA 6 Gbps-os változatért 69,95 dollárt kérnek el. A SATA 6 Gbps-os és USB 2.0-s csatolófelülettel ellátott, egyetlen CFast vagy mSATA kártyát fogadó változat 75 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward