Összeszedték az évtized legnépszerűbb alkalmazásait, játékait

Majdnem a Tinderrel töltötték a legtöbb időt az emberek, ez is kiderült az App Annie összeállításából.

Összeszedték az évtized legnépszerűbb alkalmazásait, játékait

Korábban a Google és az Apple már publikálta a 2019-es toplistáit, de az App Annie egy olyan összeállítással rukkolt elő, ami 2010-től napjainkig gyűjtötte össze a legnépszerűbb címeket. Több szempontot figyelembe véve született meg a vállalat összegzője, és egészen érdekes dolgokra is rávilágít. (Az App Annie egyébként éppen 2010 elején kezdte meg a tevékenységét.)

A legnagyobb példányszámban letöltött alkalmazások listája sok meglepetést nem tartogat, de igazából egészen döbbenetes, amilyen képet ez a lajstrom fest. Gyakorlatilag teljes a Facebook uralom az élen, az első négy helyet kisajátította a vállalat, a Facebook, a Messenger, a WhatsApp és az Instagram révén. A Facebooknál jobb felvásárlásokat senki nem tudhat maga mögött, hiszen a WhatsApp és az Instagram is így került az ernyője alá.

Az ötödik helyen a Snap futott be, és kiderült, hogy igazából még a Skype is nagyon jól fut, hiszen a hatodikként ért célba a Microsoft csevegő alkalmazása. Kettő kínai appnak jutott hely a top 10-ben, a TikTok és az UC Browser egymás mögött, a 7. és a 8. helyet foglalja el, és érdekes módon a YouTube és a Twitter csak a toplista végén szerepel.

Galéria megnyitása

Az App Annie összeállította azt is, hogy mely appokban töltötték a legtöbb időt az emberek, és itt eléggé meglepő eredmény jött ki. A legérdekesebb talán, hogy a YouTube csak a nyolcadik lett, de nézzük a sort az elejétől. Az első három helyet ebből a szempontból a Netflix, a Tinder és a Pandora Music húzta be. A Tinder mindenképpen meglepő, hiszen így lényegében ez lett a legtöbb ideig használt közösségi app. A Tencent video és a japán Line már lecsúszott a dobogóról, de ezeknek sincs oka búslakodásra a negyedik és az ötödik pozícióban.

A hatodik helyen a kínai iQIYI szerepel megelőzve a Spotify-t és a YouTube-ot is. Az HBO NOW sikeresen felért a kilencedik helyre, szóval egészen hosszú ideig tudta lefoglalni a nézőket. Az utolsó pozícióban pedig a Kwai futott be, ami ismét egy kínai fejlesztés, és a hazájában igazán népszerű. Ezen a listán egyértelműen látszik, hogy a multimédiás tartalmakkal lehet leginkább lekötni az embereket.

Galéria megnyitása

Külön kategóriában kezelte a játékokat az App Annie, az ilyen jellegű elemzéseknél általában ez a bevett eljárás. A legtöbbször letöltött játék az elmúlt évtizedben a Subway Surfers lett. A Candy Crush Saga és a Temple Run 2 megelőzését követően sikerült az élre törnie. Ezek általában olyan címek, amik kortól és nemtől függetlenül vonzzák az embereket. A negyedik és az ötödik helyet a My Talking Tom és a Clash of Clans huzta be.

A tamagocsit idéző Puo érdekes módon a hatodik helyre tudott befutni, ezt pedig a Hill Climb Racing és a Minion Rush követi a listán. A Fruit Ninja a kilencedikként ért célba, és ez már nagyon hosszú ideje van velünk, mint ahogy a top 10 utolsó helyét megszerző 8 Pool Ball is. Az utoljára említett címek már 2010 óta elérhetőek, szóval az évtized elejétől ott voltak a népszerűségi toplistákon.

Galéria megnyitása

Végül nézzük, mely játékok őrölték fel a legtöbb időt az elmúlt évtized során. Ebből a szempontból a Clash of Clans nyitja a sort, a Monster Strike és a Candy Crush Saga előtt célba érve. A Puzzle & Dragons az App Annie összeállításában a negyedik helyet érte el a Sony által fejlesztett Fate/Grand Order előtt, aminek így az ötödik pozíció jutott.

A top 10 második felét a Honour of Kings nyitja hatodikként, és ezt pedig a Fantasy Westward Journey követi a hetedik helyen. A kiterjesztett valóságban játszótó Pokemon GO a nyolcadik lett, és lényegében a legnépszerűbb AR játék lett, szóval a különleges kategóriájában elsőként említhető. A sort pedig ebben az esetben a Game of War – Fire Age, valamint a Clash Royale zárja. A Supercell az egyedüli, akinek kettő játéka is feljutott erre a listára.

Galéria megnyitása

Napjainkban már egyre nehezebb dolga van a fejlesztőknek, ha oda akarnak jutni egy új alkalmazással a toplistákra, de kíváncsian várjuk, hogy ezen a fronton milyen sikersztorikat hoz majd a következő évtized. Az egészen biztos, hogy a mostani mobilplatformok továbbra is nagy népszerűségnek fognak örvendeni, és így az appok iránti igény sem fog csökkenni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap