Összehajtható mobilt demózott működés közben a Sharp

Egy olyan konstrukció látható a felvételeken, amivel a mai okostelefonok sokkal jobban hordozhatóak lennének.

Összehajtható mobilt demózott működés közben a Sharp

A Huawei és a Samsung már bemutatta a saját összehajtható okostelefonját, és minden bizonnyal az összes nagy gyártó dolgozik már a saját megoldásán. Nem meglepő módon a Sharp is ebbe az irányba fejleszt, és a vállalat most egy rendezvény keretében meg is mutatta, hogy milyen eszközön dolgozik.

A Sharp által kiállított szerkezet messziről nézve eléggé mobilszerű, de közelebbről megvizsgálva jól látható, hogy igazából még nincs teljesen kidolgozva, csak a kijelző bemutatása itt a lényeges, a többi rész még fejlesztés alatt áll. A japánok által tervezett eszköz a korábbi kagylós mobilokra emlékeztetheti az érdeklődőket, és ennek köszönhetően a mai nagy eszközök sokkal kisebb helyen elférnének. Az alábbi videóban egészen közelről látszik, hogy a zsanérnál nem hajlik egy az egyben a kijelző, hanem egy nagy íve van neki, szóval van hely a burkolat alatt az összezárás esetére. Ez azért szükséges, mert így lényegesen kisebb stressz éri a panelt egy összehajtások alkalmával.

Elárulta a Sharp, hogy nagyon jól bírja a strapát ez a kialakítás a flexibilis panellel együtt. A vállalat elmondása alapján legalább 300 ezer alkalommal lehet úgy bezárni is kinyitni a készüléket, hogy nem lesz maradandó, szemmel látható károsodása a megjelenítőnek. Ez már bőven elegendő lehet egy kereskedelmi forgalomba szánt terméknél is, hiszen ahhoz, hogy ezt elérje a felhasználó, naponta több mint 160 alkalommal kellene kinyitni öt éven keresztül – ráadásul a Samsung a Galaxy Fold esetében „csak” 200 ezer hajtást említett a strapabíróság tekintetében. A megjelenítőről azt kell tudni, hogy 6,18 hüvelykes az átlója, a felbontása 3040 x 1440 képpontos, és van egy bemetszés a felső részén, ahova a kamera és a beszédhangszóró kerülhet. Az egység természetesen AMOLED technológiás, mint minden hajtogatós készüléknek a kijelzője, hiszen csak ilyen alapon lehet megvalósítani megfelelően a dolgot.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Sharp egyelőre nem állítja, hogy olyan lesz a végtermék is, mint a kiállított, szóval messzemenő következtetéseket nem kell levonni a szerkezetből. Persze nem lenne túlságosan meglepő ezek után, ha egy hasonló koncepciót vinne tovább és valósítana meg. Egyébként nem a Sharp az egyedüli, aki ilyen felépítésben gondolkodik, és remélhetőleg lesz olyan gyártó, akii megfelelő minőségben létre is hozza ezt a felépítést. A Motorola kapcsán például többször is előkerült már a hír, hogy egy ilyen formátumú okostelefonon dolgozik, és ezzel hozhatja vissza a RAZR nevet.

A Samsung és a Huawei első eszközei egyelőre nem ebbe az irányba indultak el, de biztosak vagyunk abban, hogy megfelelő kivitelezés mellett egy ilyen összehajtós konstrukció is megtalálná a saját közönségét, és sokan vannak, akik örömmel csapnának le rá.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap