Óriási tempóra képes a Mushkin új SSD-je

Hatalmas kapacitás, extrém sebesség, hosszú élettartam - mi kell még egy tökéletes SSD-hez?

Óriási tempóra képes a Mushkin új SSD-je

A Mushkin bejelentette, hogy világszerte elérhetővé vált a Scorpion Deluxe névre keresztelt, PCI Express foglalatba illeszkedő szilárdtest meghajtója. Az inkább professzionális, illetve üzleti felhasználásra szánt család minden téren maximalista, az SSD-k kapacitása 240 GB, 480 GB, 960 GB vagy 1920 GB lehet. Az IOPS érték (másodpercenkénti olvasási/írási művelet 4 KB-os blokkok esetén) 100 000, a megbízhatóságot az 1 millió órás MTBF és 3 év garancia szavatolja.

A zöld nyomtatott áramkörön pihenő NAND lapkákat egyszerű fekete lemez védi a kíváncsi szemek és a külső hatások elől, a dizájn tehát elég minimalista, de mint említettük, a Scorpion Deluxe PCI Express SSD ereje nem ebben, hanem képességeiben rejlik. Egy dologról nem beszéltünk még, ez pedig a sebesség: a Scorpion Quad Sandforce SF-2281 vezérlővel dolgozik magas IOPS értékek mellett, melynek eredménye a maximum 2150 MB/s-os olvasási és 1900 MB/s írási tempó. Ezek a magas értékek bizony még a PCI Express csatolófelülettel kapcsolódó meghajtók világában is ritkaságszámba mennek, de a kapacitásában is bajnok a Scorpion Deluxe.

Mivel a tárolóméret is eleve magasról indul és az égig szökik, a földi halandó számára a Scorpion Deluxe jó ideig csak álom marad. Bár a konkrét árazásról egyelőre hivatalos információnk nincsenek, pláne a hazai viszonyokat tekintve, de körülbelül ezek az összegek az irányadóak: 559 amerikai dollár (240 GB), 794 amerikai dollár (480 GB), 1276 amerikai dollár (960 GB). Látható, hogy a legnagyobb modell kimaradt a felsorolásból, ennek a cédulája minden bizonnyal 2000 dollár feletti értéket mutat majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward