Online újságbolt nyílik nemsokára

Úgy látszik az USA-ban egyre több nagy név adja be a derekát és látja be, hogy ez a jövő.

Online újságbolt nyílik nemsokára

Közös online "újságosbódé" megalapítását tervezi amerikai újságkiadók egy csoportja. Név szerint a Condé Nast, a Hearst és a Time kerültek említésre, időtartam tekintetében pedig a "heteken belül" kifejezés került szóba.

A rövidesen beindítandó online áruházból az újságok digitális változata mellett természetesen rendelhető fizikai példány is, bár ez utóbbi lehetőséggel valószínűleg nem fognak túl sokan élni - de a teljesség kedvéért azért ott lesz. Ami pedig a digitális változatokat illeti, azokat a lehető legtöbb platformra optimalizálnák, iPhone-októl más mobil készülékek széles skálájáig.

Az ötlet a jelek szerint a Time helyettes ügyvezető igazgatója, John Squires fejéből pattant ki, aki fel is adná jelenlegi pozícióját az új vállalkozás vezetői posztjáért. Egy másik illetékes elmondása szerint ez az új bolt gyakorlatilag "az újságok iTunes-a" lenne, ahova minden kiadó kiteheti a saját termékeit, és így nem kell mindenkinek saját bolttal vesződnie.

Ha minden a tervek szerint alakul, ezzel a lépéssel a szövetségre lépett újságok végre megkezdhetnék a felzárkózást a nethez, és egyben orvosolhatnák a csökkenő nyomtatott eladásaikból fakadó, egyre súlyosbodó problémáikat is, jó példát mutatva ezzel minden más újságnak is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward