OLED panelek jönnek mobilokba a Sharptól

OLED panelek jönnek mobilokba a Sharptól

Az okostelefonokban megjelenő OLED kijelzőknek a jelentős részét a Samsung gyártja, de egyre több vállalat próbálja felvenni a kesztyűt a dél-koreai óriással. A legutóbbi információk szerint az AMOLED kijelzővel szerelt eszközöknek a 90,1 százalékát látta el komponenssel a Samsung, és csak 9,9 százalék jutott a többi szereplőnek. A második legjelentősebb vállalat ilyen tekintetben az LG pillanatnyilag, 7,7 százalékos részesedéssel.

A Sharp számára nem teljesen ismeretlen az OLED, de az LG Display példája jól mutatja, hogy egyáltalán nem biztos, hogy azért, mert egy vállalat remek minőségű OLED panelekkel ellátott televíziókat tud előállítani, más területen is kiválóan tudja hasznosítani a tudását. Az LG uralja a TV-k terén az OLED szegmenst, de az okostelefonoknál egyszerűen nem tudja rendezni a sorait, nem fut jól a gyártása, és a minőséggel is vannak gondok. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a Sharp miként boldogul a kisméretű OLED kijelzőkkel, de a tömeggyártás állítólag már júniusban beindult.

Galéria megnyitása
Sharp OLED kijelző 13,3 colon 8K felbontással.

A japán gyártónál valószínűleg még nem túl nagy volumenű a termelés, egyelőre minden jel szerint csak a saját mobiljait szeretné ellátni. Szóval az Aquos termékcsalád tagjainak az előlapján lehet majd kezdetben találkozni a Sharp OLED technológiás megoldásaival. Amennyiben jól halad a fejlesztéssel a cég, valószínűleg szeretne majd bekerülni az Apple OLED-es ellátói láncába is, aminek jelenleg csak a Samsung és az LG a tagja. Az iPhone-ok meghódításával nagyot nyerhetne a Sharp, de ez nem lesz egyszerű feladat, mert az Apple egészen szigorú feltételeket szab a beszállítók számára, és tényleg csak a kiváló minőséget biztosító egységeket alkalmazza. Az iPhone X esetében az összes kijelzőt a Samsung biztosította még, idén viszont már az LG is kisegíti az Apple-t, de állítólag mindössze néhány millió egységet tud egyelőre szállítani.

Galéria megnyitása

A Sharp egyébként elképzelhető, hogy éppen azzal a céllal próbál most gyökeret ereszteni az OLED-es megoldások szegmensében, hogy felkeltse az Apple érdeklődését. A cupertinói alakulat korábban nem kevesebb mint 2,67 milliárd dollárt fektetett az LG panelgyártó ágazatába, hogy felpörgesse a fejlesztéseket. Ez alapján egyáltalán nem kizárt, hogy a Sharp lesz a következő, amibe rengeteg pénzt önt az Apple ugyanezzel a céllal.

A Sharp egyébként évekig próbálta népszerűvé tenni az IGZO technológiás megjelenítőit az okostelefonok fedélzetén, de szinte csak a saját készülékeibe jutottak el ezek a megoldások, pedig a megjelenítők jellemvonásai rendben voltak. A vállalat úgy fest, hogy most új irányba indul el, és talán az OLED már nagyobb sikert fog biztosítani a számára. Az első kész okostelefon a Sharp saját gyártású és tervezésű OLED paneljével a negyedik negyedévben jelenhet meg még idén, ezt Katsuaki Nomura mondta el, a vállalat egyik illetékes vezetője. Kíváncsian várjuk, hogy milyen képminőséget fog biztosítani a szerkezet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap