Olcsó, 40 GB-os SSD-t dobott piacra az Intel

Nemrégiben egészen érdekes pletykák röppentek fel, amelyek azt állították, hogy az Intel új, olcsó SSD meghajtók piacra dobására készül, amelyek az X25-V családban kaphatnak majd helyet. Akkoriban örömteli volt a hír, de még nem lehetett biztosan tudni, hogy mikor és főleg mennyiért lehet majd megvásárolni az új meghajtókat. Most végre lehull a lepel: az Intel piacra dobta az X25-V sorozat első tagját, amely tulajdonképpen egy 40 GB-os adattároló kapacitást kínáló modell.

Olcsó, 40 GB-os SSD-t dobott piacra az Intel

Nemrégiben egészen érdekes pletykák röppentek fel, amelyek azt állították, hogy az Intel új, olcsó SSD meghajtók piacra dobására készül, amelyek az X25-V családban kaphatnak majd helyet. Akkoriban örömteli volt a hír, de még nem lehetett biztosan tudni, hogy mikor és főleg mennyiért lehet majd megvásárolni az új meghajtókat. Most végre lehull a lepel: az Intel piacra dobta az X25-V sorozat első tagját, amely egy 40 GB-os adattároló kapacitást kínáló modell.

A 2,5 hüvelykes formátumú SSD meghajtó egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államok területén érhető el, de a termék rövidesen feltűnhet az európai üzletek polcain is. Az olcsó SSD meghajtó MLC típusú NAND flash chipekre épül és SATA 3 Gbps-os csatolófelület segítségével kapcsolódik a rendszerhez. A termék olvasás tekintetében 170 MB-os, míg írás esetén 35 MB-os maximális sebességgel áll a felhasználók és rendszereik rendelkezésére.

A 40 GB-os X25-V SSD-re három év garanciát vállal az Intel. Az újdonság adattároló kapacitás és írási sebesség tekintetében nem egy komoly termék, de abban a szegmensben, ahova a vállalat szánja őt, tökéletesen helyt fog állni, főleg úgy, hogy "csak" 140 dollárba kerül majd. A hírek szerint Európában 100 euró magasságában fog elhelyezkedni a költséghatékony megoldás ára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward