Októberben érkezik a Legend of Grimrock folytatása

Folytatódnak a kalandok a nosztalgikus húrokat pengető indie RPG második részében.

Októberben érkezik a Legend of Grimrock folytatása

A 2012-es év egyik legkedveltebb indie RPG-je, a finn Almost Human csapata által készített Legend of Grimrock folytatást kap. A játék még az idén fog megjelenni, méghozzá október 15-én, már kedvezményesen elő is rendelhető, így a 23,99 dolláros ár helyett csak 20,39 dollárba kerül. Az első és a második rész együtt is megvásárolható, 29,99 dollár helyett 25,49 dolláros áron, amiért adnak Steam kulcsot és DRM-mentes verziót is (ez az akció még 26 napig lesz életben). Minderről bővebb információt a hivatalos honlapon olvashattok.

A folytatásban végre nemcsak falak között mászkálhatunk csapatunkkal, ugyanis lesznek külső területek, többek között erdők és mocsarak is. Természetesen a kazamaták kedvelőinek sem kell csalódniuk, ők sokkal szebb és változatosabb falakat nézegethetnek majd.

A Legend of Grimrock a 90-es évek RPG-inek hangulatát hozta vissza a nosztalgiázni vágyóknak, modern kivitelezésben. Ez a nosztalgiamenet folytatódik a második részben is. A történet szerint a főszereplők - négy szökött rab - hajótörést szenvednek Nex szigetén, amely tele van ősi romokkal, rejtélyes szentélyekkel, földalatti kazamaták és bányák hálózatával. Főhőseinknek, ha életben akarnak maradni, szembe kell szállniuk a szigetet a háttérből irányító erővel. Az éberség és a logika fontosabb szerepet kap a játékban, mint a nyers erő, mivel a Grimrock 2 nagy hangsúlyt fektet a felfedezésre, a túlélésre és az érdekes fejtörőkre. Ősi ereklyék és elrejtett kincsek után kutathatunk titkos kamrákban és járatokban, varázsitalokkal erősíthetjük bajnokainkat és bombákat is használhatunk a taktikára épülő harcok során.

A játék mellé megkapjuk a szerkesztőt is, amelynek segítségével saját kalandokat készíthetünk és oszthatunk meg másokkal. Rejtvényeket, csapdákat, tárgyakat és szörnyeket is alkothatunk, sőt, lehetőség van saját audio és grafikai elemek használatára is.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward