Nyugdíjból tér vissza a Nehalem éra vezető processzorfejlesztő szakembere az Intelhez

Glenn Hinton 35 évet töltött az Intelnél, 3 éve nyugdíjas, de egy érdekes projekt miatt úgy döntött, visszatér a vállalathoz.

Nyugdíjból tér vissza a Nehalem éra vezető processzorfejlesztő szakembere az Intelhez

Az Intel vezetése, illetve szakembergárdája átalakulások elé néz a 2021. február 15-e utáni időszakban, ugyanis a vállalat jelenlegi vezetője távozik, helyére pedig egy tapasztalt mérnök kerül, aki néhány éves kitérő után tér vissza az Intel kötelékébe, ahogy azt korábbi hírünkben már megírtuk. Az új vezérigazgató Pat Gelsinger lesz, aki 30 évet töltött az Intelnél, ahol egészen a műszaki igazgatói posztig jutott, majd tartott egy 12 éves szünetet, addig egyebek mellett a VMWare első embere is volt, de heteken belül visszatér az Intelhez, hogy segítsen a vállalat hajóját kikormányozni az elmúlt évek folyamán egyre zavarosabbá vált vizekről.

Közben egy másik korábbi Intel alkalmazott, Glenn Hinton is elgondolkodott a visszatérésen, ugyanis megkeresték egy új, meglehetősen fontos projekttel, ám a végső döntését csak akkor hozta meg, amikor kiderült, Pat Gelsinger visszajön a céghez, méghozzá vezérigazgatói pozícióba. Glenn Hilton vezető mérnöki pozíciót töltött be a Nehalem éra processzorainak fejlesztésében, de számos egyéb fontos projektben is részt vett, hiszen egy 35 éves tapasztalattal rendelkező szakemberről van szó.

Galéria megnyitása Glenn Hinton Korábban, a Pentium 4-es processzorok mikroarchitektúrájának fejlesztését vezette, de az Intel P6-os dizájnján is dolgozott, valamint az Intel Core szériája körül is fontos szerepet vállalt. A szakembernek 90-nél is több szabadalma van, amelyek 8 processzordizájnhoz kapcsolódnak. Noha sok helyen a Nehalem sorozatot jelölik meg a szakember pályájának legfontosabb mérföldköveként, nem a Nehalem processzorok megjelenése után távozott az Inteltől, hanem utána még 10-nél is több évet töltött a vállalatnál.

Az elmúlt három évben nyugdíjasként teltek a napjai, viszont az Intel háza tájáról érkezett megkeresés elgondolkodtatta, érdemes lenne-e visszatérnie a vállalathoz: egy nagy teljesítményű processzor projektjén kellene dolgoznia. A döntése véglegesítésében nagy segítség volt számára Pat Gelsinger visszatérése, valamint az is biztos, hogy kellően nagy kihívást és lehetőséget látott a felkérés tárgyában, amely akkora lelkesedéssel töltötte el, hogy emiatt még a gondtalan nyugdíjas létet is hajlandó feladni, hiszen valami „igazán nagy” projektben vehet részt.

Egy nyugalmazott mérnök ritkán tér vissza korábbi munkaadójához, kivéve, ha annak valami nagyon nyomós oka van, és itt nem feltétlenül a pénzre, hanem valami nagy kihívásra, nagyon érdekes és felvillanyozó projektre kell gondolni. A visszatérését követően persze egészen biztos, hogy el kell telnie néhány évnek, mire a munkája gyümölcse beérhet, hiszen egy-egy ilyen friss projekt akár 3-5 évnyi fejlesztőmunkát is igényelhet, mire kézzel fogható termék lesz belőle. Nyilván a szakember már egy éppen futó projekt útjának terelgetésére is bevethető, de a legjobb eredményt alighanem akkor érhetik el, ha már a kezdetektől meghatározó szerepet tölt be a munkában, az ugyanis a végeredményre is rendkívül pozitív hatást gyakorolhat.

Ettől függetlenül nincs kizárva, hogy egyéb, már éppen futó fejlesztésekben is segítő jobbot nyújthat Glenn Hinton, hiszen attól még, hogy gyártástechnológia terén nincs minden rendben a vállalatnál, az architektúrák fejlesztését végző csoport akkor sem tétlenkedik, a színfalak mögött már javában zajlik a következő generációs architektúrákkal kapcsolatos munka.

Pat Gelsinger vezetése alatt számos gyakorlat változhat meg, ő ugyanis egy tapasztalt mérnök, aki sokkal jobban átlátja a folyamatokat, illetve azok kifutását, mint a jelenlegi vezető, Bob Swan, így bőven van lehetőség arra, hogy az érkező Glenn Hinton munkája ne csak 3 év múlva, de már akár egy következő CPU generációnál is szerephez jusson, vagyis mindenképpen lehet hatása a dolgok alakulására már akár a közeljövőben is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap