NVIDIA: új nevet kapnak az 55nm-es termékek

NVIDIA: új nevet kapnak az 55nm-es termékek

Az Nvidia azon terveiről, amelyek alapján a jelenleg forgalomban lévő G9x GPU-val ellátott videokártyáinak nevét hamarosan megváltoztatják, korábban már kiszivárogtak információk. Most úgy tűnik, hogy az értesülések helytállóak voltak, ugyanis a ForceWare meghajtóprogramban érdekes utalásokat találhatunk, amelyek az régi kártyák új elnevezéséről árulkodnak.

A G9x GPU-val felszerelt termékek neve a GTX 200-as modelléhez hasonló típusjelzésre fog változni. Hogy ez pontosan mit is jelent? Nézzünk egy-két példát. A GeForce GTX 150-es sorozat majdani tagjai G92-es GPU-val rendelkeznek, ezek a kártyák jelenleg a GeForce 9800-as termékpalettán foglalnak helyet. A VR-Zone informátorai nem tudtak biztosan nyilatkozni arról, hogy ezek a termékek átnevezett régi egységek, vagy esetleg új kártyák lesznek-e. Ugyanez a folyamat történik egyébként a G94-es GPU-ra épülő GeForce 9600 GT-vel is, amely hamarosan GeForce GT 130-as elnevezéssel kerül a boltok polcaira.

Az Nvidia nem csak az asztali videokártyák, hanem a mobil videó vezérlők esetében is követi majd a fent ismertetett gyakorlatot. Ennek értelmében hamarosan megjelenik a GeForce GTX 180M típusjelzéssel ellátott mobil termék, amely G92-es GPU-val lesz felszerelve. A sorban megtaláljuk majd a GeForce GT 130M-es és G 110M-es változatokat egyaránt, ám ez utóbbi két újdonság már a G96-os grafikus processzor köré épül.

A korábbi hírek szerint az átnevezési hullám még az év vége előtt lezajlik majd, ám csak és kizárólag azokat a termékeket fogja érinteni, amelyekben 55 nm-es csíkszélességű GPU található. Az Nvidia ezzel a lépéssel átláthatóbbá kívánja tenni a jelenlegi kínálatot, de hogy az újítással javít-e vagy esetleg ront a mostani helyzeten, azt mindenki döntse el maga.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward