Nvidia ION-ra épül a HP Mini 311C notebookja

Nvidia ION-ra épül a HP Mini 311C notebookja

A HP egy ION alapú noteszgép piacra dobására készül, amely a Mini 311C vagy más néven a Compaq Mini 311-es típusjelzést viseli. Az újdonság az Nvidia ütőképes integrált videó vezérlőjét is tartalmazó lapkakészletének köszönhetően jó eséllyel lehet majd népszerű a piacon, ahol jelenleg is az Atom + GMA950-es párossal szerelt netbookok hódítanak.

[bold]ION lázban ég már a HP is

[/bold]A Mini 311C 289 x 204 x 30,6 mm-es méretekkel rendelkezik, súlya pedig mindössze 1,46 Kg. A rendszerben egy DirectX 9-es támogatással ellátott, karcsúsított videó vezérlő van jelen (ION LE). A 11,6 hüvelykes képátlóval rendelkező kijelző 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A Mini 311C egy viszonylag nagy, 92%-os billentyűzetet tartalmaz. A rendszerben ezen kívül egy 1,6 GHz-en ketyegő Intel Atom N270-es processzor, 1 GB-nyi memória, valamint egy 160 GB-os adattároló kapacitással bíró mobil merevlemez foglal helyet.

A terméket öt az egyben kártyaolvasóval, HDMI kimenettel, valamint WiFi és Bluetooth adapterrel is ellátta a gyártó, de természetesen az Ethernet port sem hiányzik a kínálatból. A rendszer energiaellátásáról egy hatcellás akkumulátor gondoskodik, az operációsrendszer szerepét pedig előtelepített Windows XP Home SP3-as szoftver tölti be. A kis készülék rövidesen forgalomba kerül, ára valahol  350 euró magasságában fog elhelyezkedni.

HP Envy 13: ultra vékony rejtély

A fent említett ION alapú noteszgépen kívül a HP műhelyében egy 13 hüvelykes képátlójú kijelzővel felszerelt ultra vékony notebook is készül. A termékkel kapcsolatban egyelőre specifikációk tekintetében teljes a hírzárlat, így semmilyen információ sem szivárgott ki. Ami az eddigi hírekből tudható, az mindössze annyi, hogy a termék két darab USB 2.0-s és egy HDMI porttal lesz felszerelve.

A kis notebook, vagyis az Envy 13 egyébként Windows 7 operációsrendszerrel lesz felszerelve és várhatóan a Windows 7 megjelenésével egy időben kerülhet majd a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward