Nvidia: árcsökkentés és új videokártyák?

Az Nvidia természetesen nem nézi tétlenül, hogy riválisa új videokártyákkal támadja le a piacot.

Nvidia: árcsökkentés és új videokártyák?

Az elmúlt hét folyamán az AMD lerántotta a leplet következő generációs videokártya-családjáról, amelynek tagjai az R7-es és R9-es sorozatot erősítik és 89 dollártól 299 dollárig, illetve 599 dollárig lefedik a videokártya piac megfelelő részeit. Az új videokártyák érkezése után a Radeon HD 7000-es sorozatú modellek várhatóan olcsóbbak lesznek, de hogy kiskereskedelmi szinten pontosan mennyivel kell majd értük kevesebbet fizetni, az egyelőre rejtély.

A jelek szerint az AMD lépését látva az Nvidia illetékesei is úgy döntöttek, csökkentik a vállalat egyes videokártyáinak árát, legalábbis ilyen pletykák kaptak szárnyra. A videokártya gyártóktól származó értesülések alapján a vállalat késő novemberben eszközöl árkorrekciót, de nem ez lesz az egyetlen lépés, amivel az Nvidia az AMD új videokártyáinak érkezésére válaszol.

A jelek szerint egy vagy két új Nvidia videokártya is érkezik, amelyekkel a cég a 149 és 249 dollár közötti árszegmenset szeretné megvédeni. Hogy az újdonságok mikor érkeznek? Várhatóan az elkövetkező hetek folyamán - pontosabb információ egyelőre nem áll rendelkezésre.

Mivel az AMD R7-es és R9-es sorozatának nagy része nem következő generációs, hanem előző generációs GPU-ra alapoz, így az Nvidiának nincs túl nehéz dolga, ha válaszolni akar rájuk: egyrészt eszközölhet némi árkorrekciót meglévő termékei esetében, másrészt kiadhat új, átnevezett videokártyákat is, amelyek a korábbinál némileg magasabb órajelen működve megszorongathatják az AMD újdonságait.

Akárhogy is történik, az már biztos, hogy a nagy karácsonyi ajándékvásárlási láz idejére számos érdekes új opcióval bővül a videokártya piac kínálata.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward