November 15-én jön a GeForce GTX 460 SE?

Az Nvidia hamarosan egy meglehetősen érdekes videokártyát dob majd piacra, amely a kereskedelem fő áramába szánt megoldások között próbál majd labdába rúgni. A gyártó a GeForce GTX 460 sikerén felbuzdulva úgy gondolta, hogy biztos, ami biztos, lehúz még egy bőrt a slágertermékről: november 15-én érkezhet a GeForce GTX 460 SE. Mielőtt még valaki örömujjongásban törne ki, le kell szögeznünk, hogy nem egy 384 darab shaderrel érkező speciális kiadásról van szó, hanem egy karcsúsított GeForce GTX 460-as modellről, amely kevesebb shaderrel és alacsonyabb órajelekkel érkezik, mint jelenleg is forgalomban lévő 768 MB-os és 1024 MB-os társai.

November 15-én jön a GeForce GTX 460 SE?

Az Nvidia hamarosan egy meglehetősen érdekes videokártyát dob majd piacra. A gyártó a GeForce GTX 460 sikerén felbuzdulva úgy gondolta, hogy biztos, ami biztos, lehúz még egy bőrt a slágertermékről: november 15-én érkezhet a GeForce GTX 460 SE. Mielőtt még valaki örömujjongásban törne ki, le kell szögeznünk, hogy nem egy 384 darab shaderrel érkező speciális kiadásról van szó, hanem egy karcsúsított GeForce GTX 460-as modellről, amely kevesebb shaderrel és alacsonyabb órajelekkel érkezik, mint jelenleg is forgalomban lévő 768 MB-os és 1024 MB-os társai.

A friss modell tehát ugyanúgy GF104-es GPU-val érkezik, mint GTX 460-as társai, ám a GPU-ban már eggyel kevesebb shader tömb áll rendelkezésre, ami annyit jelent, hogy 48 shadernek búcsút kell mondanunk. A termék így 288 darab CUDA maggal érkezik, amelyek 1300 MHz-es órajelen ketyegnek, ebből pedig könnyedén kitalálható, hogy a GPU órajele 650 MHz-es lesz. A GPU-hoz 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik majd a fedélzeti memória, amely jelen esetben 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú VRAM lesz. A memóriachipek 3400 MHz-es effektív órajelen ketyegnek majd, így 108 GB/s-os memória sávszélesség állhat rendelkezésre. Ez különös annak fényében, hogy eddigi tapasztalataink alapján ez a gyengített kártya biztos nem igényli ezt a sávszélességet.

A kétutas SLI támogatással érkező újdonság 150W-os TDP mellett üzemel majd, a videó kimenetei között pedig két darab DVI és egy mini-HDMI portot találunk. Az újdonság ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert, de a specifikációk ismeretében valószínűleg nem esik majd túl távol a 768 MB-os GeForce GTX 460-as modell árától.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward