Növekedhetnek az iOS-es alkalmazások

Növekedhetnek az iOS-es alkalmazások

Az Apple nem engedélyezi a felhasználók számára, hogy mobilinternetes kapcsolat mellett bármekkora alkalmazást letöltsenek az App Store-ból, és éppen ezért a fejlesztők próbálnak az adott kereten belül maradni, hogy menet közben is telepíthetőek, illetve frissíthetőek legyenek a programjaik. 2017 szeptembere óta a limit 150 MB volt, de ezt most fentebb tornászta a vállalat.

Az App Store-ból ettől kezdve már 200 MB-os alkalmazásokat is le lehet tölteni mobilneten, szóval 50 megabájtnyival enged többet a vállalat, mint korábban. Ez mindenképpen jó hír, viszont továbbra is meg van kötve a fejlesztőknek a keze ezen a téren, szóval nem lehet felhőtlenül örülni a dolognak. Azok a programok, amik meghaladják az említett, 200 MB-os méretet, természetesen gond nélkül letölthetőek a piactérről, csak annyi a megkötés, hogy ezeket kizárólag Wi-Fi kapcsolat mellett lehet elérni, mobilinternetes csatlakozással nem.

Ez a limit sokszor jöhet jól, hiszen így megelőzhető az, hogy véletlenül óriási adatforgalmat generáljon egy program letöltése/frissítése. Viszont azt is hozzá kell tenni, hogy ennek manapság már szerencsére egyre kevésbé van jelentősége. Általánosan elmondható, hogy a szolgáltatók egyre jobb kondíciókkal biztosítanak adatkapcsolati lehetőséget a felhasználóknak, egészen elérhető áron lehet már több gigabájtos forgalmi keretre szert tenni, szóval logikus lépés az Apple részéről, hogy emelte ezt a korlátozást, de igazából néhányan valószínűleg azt sem bánnák, ha eltörölné ezt a vállalat. Általában egyébként a játékok azok, amik átlépik ezt a megkötést, de egyéb appoknál is észrevehető ez, például már egy Facebook (260 MB) is meghaladja még a 200 MB-ot is.

Galéria megnyitása

Most, hogy az Apple már 200 MB-ig engedi a programok letöltését úton-útfélen , valószínűleg a fejlesztők is kicsit lazábban kezelik majd az applikációk tömörítését, és lesznek olyan alkalmazások, amiknek egy kicsit növekedni fog a mérete. Idővel pedig már az újabb fejlesztések is ennek megfelelően lesznek kialakítva.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap