Noteszgépek beépített Kinect vezérlővel?

A jelek szerint a Microsoft Kinect névre keresztelt mozgásérzékelős játékvezérlője sokkal nagyobb karriert futhat be, mint azt korábban bárki is gondolhatta. A vezérlő megjelenése után nem sokkal ügyes kezű felhasználók számos esetben barkácsoltak Kinect-vezérelt repülő alkalmatosságokat, valamit egyéb olyan kütyüket, amelyek a Microsoft mozgásérzékelős játékvezérlőjével tájékozódtak a térben. A gyártó a vezérlő hatalmas népszerűségét látva elérhetővé tette a Kinect for Windows szoftverfejlesztő csomagot, sőt, készített egy külön PC-re kifejlesztett Kinect változatot is, ami hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A legfrissebb hírek szerint hamarosan a noteszgépek piacára is betörhet a Kinect, legalábbis a legfrissebb hírek erre engednek következtetni.

Noteszgépek beépített Kinect vezérlővel?

A jelek szerint a Microsoft Kinect névre keresztelt mozgásérzékelős játékvezérlője sokkal nagyobb karriert futhat be, mint azt korábban bárki is gondolhatta. A vezérlő megjelenése után nem sokkal ügyes kezű felhasználók számos esetben barkácsoltak Kinect-vezérelt repülő alkalmatosságokat, valamit egyéb olyan kütyüket, amelyek a Microsoft mozgásérzékelős játékvezérlőjével tájékozódtak a térben. A gyártó a vezérlő hatalmas népszerűségét látva elérhetővé tette a Kinect for Windows szoftverfejlesztő csomagot, sőt, készített egy külön PC-re kifejlesztett Kinect változatot is, ami hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A legfrissebb hírek szerint hamarosan a noteszgépek piacára is betörhet a Kinect.

Pár szó erejéig térjünk még vissza a PC-s Kinect-re, ami egyébként sajnos nem lesz olcsó: a hivatalosan majd csak február elsején rajtoló Windows-os Kinect-ért az Amazon árlistája szerint 250 dollárt kell majd fizetni. 30 dollárral többért már kapunk egy Xbox 360-as játékkonzolt és egy Kinect játékvezérlőt tartalmazó csomagot. Utóbbiból kiindulva valószínűleg a Kinect-tel ellátott noteszgépek esetében is számíthatunk arra, hogy a konfigurációk nem lesznek olcsók, ez pedig – az árprémium mértékétől függően – gátat szabhat a termékek népszerűségének.

A The Daily információi szerint pedig úgy tűnik, hogy hamarosan találkozhatunk majd beépített Kinect vezérlővel ellátott noteszgépekkel a piacon, ugyanis a termékek prototípusai már készülnek. Az ASUS már be is mutatott egy beépített Kinect vezérlővel ellátott noteszgép prototípust, amelyen Windows 8-as operációs rendszer futott. A Microsoft forrásai ezt a noteszgépet hivatalos prototípusnak nevezték, ami arra enged következtetni, hogy a cég egyéb noteszgép gyártókat is „rávehet” majd arra, hogy Kinect-tel ellátott noteszgépeket készítsenek. A Kinect szenzorai a notebook kijelzőjének kávájába, a beépített webkamera helyére, vagy esetleg a webkamera mellé kerülhetnek majd.

A mozgásérzékelős technológián alapuló PC vezérlés esetenként kényelmes is lehet, ugyanis a noteszgép érintőpadján elvégzett multi-touch gesztusokat akár a Kinect érzékelője előtti kézmozdulat-kombinációkkal is lehet helyettesíteni. Ez a módszer sok esetben lehet hasznos, ugyanakkor a noteszgép akkumulátoridejét tekintve már közel sem biztos, hogy optimális megoldás lesz. A Kinect folyamatos működése energiába kerül: a felhasználó testét folyamatosan szkennelő érzékelők rossz hatással lesznek az akkumulátoridőre. Egybegépeknél azonban már sokkal jobb megoldásnak tűnhet a beépített Kinect vezérlő. Kíváncsian várjuk milyen felhasználási módokat találnak majd ki a fejlesztők, mert szoftveres háttér nélkül ezek a megoldások egy ideig csak különlegességek lesznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward