Nincs veszélyben a Doctor Who, a csökkenő nézettség ellenére

A BBC megerősítette, hogy nincs ok aggodalomra.

Nincs veszélyben a Doctor Who, a csökkenő nézettség ellenére

A BBC megerősítette, hogy habár Doctor Who most befejeződő évadának nézettsége jelentősen lecsökkent a korábbiakhoz képest, nem áll fenn annak a veszélye, hogy lelőnék a sorozatot.

A több mint 50 éve elindult Doctor Who története az időutazással és a jók megmentésével úgy látszik, hogy örökérvényű, és persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy a sorozat azért is tudott ilyen sokáig futni és népszerű maradni, mert néhány évadonként a főszereplő Doktor átalakul, és egy új formát vesz fel.

Ez a gyakorlatban persze azt jelenti, hogy ha egy színész megunja a szerepet és tovább áll, akkor egy új jön a helyére. Jelenleg a tizenharmadik Doktor létezik éppen, akit Jodie Whittaker alakít, és aki egyben az első nő, aki eljátszhatja az ikonikus szerepet. A színésznő bejelentette, hogy mindenképpen visszatér a következő évadra.

Könnyű lenne persze azt mondani, hogy azért csökken a nézettség, mert a közönség nem kíváncsi egy nőre egy olyan szerepben, ami 50 éven keresztül a férfiakhoz kötődött. Ugyanakkor ez nem igaz: amikor Whittaker átvette a szerepet, minden korábbi új doktor bemutatkozásánál nagyobb nézettséget hozott, és a kritikusok is imádták.

Azonban a jelenlegi évad utolsó előtti részének nézettsége mégis a sorozat egyik leggyengébb számait produkálta, 3,7 millió nézővel. A BBC drámákért felelős főnöke, Piers Wenger azonban így kommentálta a dolgot:

"Ez egy nagyon fontos sorozat a fiatal közönségnek, és továbbra is családok nézik együtt, még a világ olyan részein is, ahol jóval kevesebb sorozat érhető el. A Doctor Who mindig is nagyon fontos lesz a BBC számára, és nagyon messze vagyunk még attól, hogy pihenőre küldjük".

Mit gondoltok? Szerintetek is van még helye a Doctor Who-nak a jövőben?

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap