NFC támogatást kínál az ASUS kiegészítője

Az ASUS NFC Express egyes ASUS alaplapok mellé ajándékként jár majd, de külön kiegészítőként is megvásárolható lesz.

NFC támogatást kínál az ASUS kiegészítője

Az ASUS mérnökei egy meglehetősen érdekes kiegészítőt készítettek, ami NFC támogatással ruházza fel a hozzá csatlakozó számítógépet, így egyszerűen és gyorsan végezhetünk el olyan feladatokat, amelyek korábban körülményesebbek voltak.

Az NFC Express névre keresztelt kiegészítő egy apró, 100 milliméter széles, 17 milliméter magas és 100 milliméter mély doboz formájában érkezik, ami mindössze 87 grammot nyom a mérlegen. A dobozka nem csak NFC vevőt, hanem USB 3.0-s hubot is tartalmaz, így igazán hasznos lehet, ha éppen USB 3.0-s hubra vadásztunk. Az NFC Express és az adott asztali számítógép között egy USB 3.0-s adatkábel teremt kapcsolatot, ami természetesen a csomag részét képezi.

A dobozban az NFC Express mellett némi leírást, egy telepítő lemezt és az említett 120 centiméteres adatkábelt találjuk. A sorban van még egy furcsa, pendrivre-ra vagy öngyújtóra emlékeztető kis kiegészítő is, ami nem más, mint egy NFC Tag. Ezzel a kiegészítővel akkor is kiaknázhatjuk az NFC technológiában rejlő lehetőségeket, ha éppen nem rendelkezünk NFC támogatással ellátott okostelefonnal vagy táblagéppel.

Hogy mégis mire jó az NFC Express? Egyrészt használható kétportos USB 3.0-s hubként, másrészt a mellékelt szoftver telepítése és beállítása után arra is lehetőséget ad, hogy jelszó megadása nélkül, NFC támogatással ellátott eszközünkkel jelentkezzünk be a Windows 8-ba.

A rendszer emellett alkalmazások gyorsindítására is használható, sőt, segítségével NFC képes okostelefonunkról, illetve táblagépünkről egyszerűen, automatikusan, vezetékek nélkül másolhatjuk át a legfrissebb fotókat és videókat is az adott PC-re. Az alábbi videóból kiderül, hogyan is működik a szerkezet.

Az NFC Express használatához 32- vagy 64-bites Windows 8 operációs rendszerre és egy ASUS alaplapra van szükség. Az okos kis kiegészítő az alábbi ASUS alaplapokhoz nyújt teljes támogatást:

[list type="unordered"]

[*]Z87-DELUXE

[*]Z87-EXPERT

[*]Z87-PRO

[*]Z87-PLUS

[*]Z87-A

[*]Z87I-PRO

[*]SABERTOOTH Z87

[*]GRYTHON Z87

[*]MAXIMUS VI EXTREME

[/list]

Az alábbi alaplapokhoz csak részleges támogatás jár, azaz velük csak a Windows 8 Quick Login és a Quick Launch funkció használható:

[list type="unordered"]

[*]Z87-C

[*]Z87-K

[*]Z87M-PLUS

[*]H87-PRO

[*]H87-PLUS

[*]H87M-PRO

[*]H87M-PLUS

[*]H87M-E

[*]H87I-PLUS

[*]Q87M-E

[*]B85-PLUS

[*]B85M-E

[*]B85M-G

[/list]

Az ASUS NFC Express egyes alaplapokhoz automatikusan jár majd, de önálló kiegészítőként is meg lehet vásárolni a nem is oly távoli jövőben.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az ötletes újdonság pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward