Nézd végig a Naughty Dog teljes 30. évfordulós filmjét

30 éve készít játékokat az a csapat, ami ma már a Sony belsős stúdióinak koronaékszere.

Nézd végig a Naughty Dog teljes 30. évfordulós filmjét

Belegondolni is félelmetes, hogy a Sony egyik legnagyobb stúdióját 1984-ben alapította Andy Gavin és Jason Rubin, két 15 éves srác. Akkor persze a fiúknak még köze sem volt a Sonyhoz, mint ahogy a Sonynak sem a játékiparhoz. Saját maguk készítették a játékaikat, és szerencséjüknek és tehetségüknek köszönhetően már tinédzserként több mint tisztességes pénzt tudtak keresni.

Ezt a sztorit ismerhetjük meg a Naughty Dog 30. évfordulójára készült dokumentumfilm első pár percében, de a maradék 45-ben sem fogunk unatkozni. Kifejezetten érdekes látni például, hogy amikor a srácok az Electronic Artsnak készítettek játékokat, és a kiadó csak bizonyos mennyiségű játékkazettát tudott legyártani egy évben, Trip Hawkins az első legyártott adag után félredobta a Naughty Dog játékát, és inkább a Madden NFL-t gyártatta. Igen, az EA már akkor is EA volt.

Végül a Naughty Dog az első PlayStation mellett kötött ki, ahol azonnal el is készítették a konzol kabalájának szánt Crash Bandicoot-ot, ami olyan hatalmas siker lett, hogy hamarosan a Sony meg is vette a stúdiót. Onnantól pedig már jöttek az olyan legendás címek, mint a Jak and Daxter, az Uncharted és a The Last of Us. Nem mindig jött azonban minden könnyen: megtudhatjuk például, hogy a PS3-ra átállás majdnem "kinyírta" a csapatot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward