Newell: Katasztrófa a Win8

Gabe Newell eszmefuttatása a Windowsról, Linuxról és szabad platformokról...

Newell: Katasztrófa a Win8

Gabe Newell azért szeretne teljes értékű Steam klienst Linuxra, mert szerinte csak a játékok hiánya fogja vissza az operációs rendszert. Szerinte sokan nem fogják fel, hogy mennyire kritikus szerepe van a játékoknak az operációs rendszer választásánál.

"Szeretnénk, hogy a Steamen lévő 2500 játék ugyanolyan könnyedén fusson Linuxon."

Erre még rátesz egy lapáttal, hogy Newell nincs elragadtatva az új Windows operációs rendszertől sem: "Szerintem a Win8 egy katasztrófa mindenkinek, aki PC-t használ. El fogjuk veszíteni néhány felső szintű PC/OEM-ünket, akik kiszállnak majd a piacról. A haszonréseket fogja eltűntetni sok embernek. Ha ez beigazolódik, akkor jó, hogy lesz egy alternatívánk erre az eshetőségre."

Az innovációkkal kapcsolatosan kijelentette, hogy a platformoknak egyre nyitottabbakká kell válniuk, nem pedig fordítva. "A Valve nem létezne ma a PC nélkül, így az Epic, Zynga vagy Google sem. Egyikünk sem lenne itt, ha a platform nem lett volna ilyen nyitott."

"Persze nagy a csábítás, hogy bezárjuk a platformot, mert nézd csak meg mit lehet elérni, ha behatároljuk a konkurencia hozzáférését ahhoz. Erre biztos azt mondják, hogy nagyon érdekes."

Newell nagyon örül, hogy eddig meglovagolhatta ezt a hullámot, ami a PC-n és a neten volt, de szerinte most találniuk kell egy új nyitott felületet."

Gabe Newell további gondolatait a digitális disztribúcióról és az alternatív játékirányítási módokról itt találjátok.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward