Netflix-rivális szolgáltatással állt elő az Apple

Az Apple TV+ bővelkedni fog különleges tartalmakban, és saját gyártású műsorokra is számítani lehet.

Netflix-rivális szolgáltatással állt elő az Apple

Az Apple kapcsán már sokszor lehetett olyan pletykákat hallani az elmúlt egy évben, hogy videós streaming szolgáltatást fog indítani, és most valóban meglépte ezt a vállalat. Lehullott a lepel az Apple TV+-ról, és emellett szó esett a megújuló Apple TV applikációról is, valamint egy olyan szolgáltatásról, ami TV csatornákat fog csomagban kínálni.

Az Apple számos világsztárt kíván a következő hónapokban, években szerződtetni a TV+ szolgáltatáshoz. Szóval a cupertinói alakulat semmit sem szeretne a véletlenre bízni, és legalább olyan minőséget akar biztosítani a saját gyártású televíziós tartalmak esetében is, mint ahogy azt teszi a többi szolgáltatásánál, termékénél. Túl sok konkrétumot egyelőre nem tudunk azzal kapcsolatban, hogy milyen műsorokra lehet számítani, de három címet megemlített a cég. Az Amazing Stories Steven Spielberg rendezésében készül, a The Morning Show Reese Witherspoon, Steve Carrell és Jennifer Aniston szereplésével jön, a See pedig Jason Momoa és Alfre Woodard közös produkciója lesz.

A cég ebben az évben úgy tervezi, hogy 2 milliárd dollárt fog tartalomgyártásba fektetni, hogy versenyre tudjon kelni az olyan rutinos ellenfelekkel, mint a Netflix, a Hulu vagy az Amazon. Azt pedig már minden bizonnyal majd a bevételek alakulása fogja eldönteni, hogyan alakulhat a TV+ sorsa a továbbiakban. Természetesen reklámokkal nem kell majd számolnia az előfizetőknek, az Apple ezt különösen fontosnak tartja, úgy véli, hogy csak reklámmentesen lehet megfelelő élményben részesíteni a felhasználókat. És a cég azt is megemlítette, hogy a biztonság nagyon fontos lesz itt, és nem derülhet ki, hogy az emberek milyen tartalmakat néznek az Apple TV+-on.

Ez a szolgáltatás a tervek szerint széles körben hozzáférhető lesz, de arról nem esett szó, hogy a különböző országok kapnának egyedi műsorokat; ha lesz is ilyen, az még a jövő zenéje. Az jó hír, hogy hozzáférhetőek lesznek világszerte a műsorok, az viszont már kevésbé örömteli, hogy az Apple TV+-ra jelen állás szerint őszig várni kell. És sajnos az sem derült ki, hogy mennyibe fog kerülni az előfizetés, ezt az adatot is csak ősszel fogja megosztani a nagyérdeművel az Apple.

Galéria megnyitása

Az Apple TV alkalmazás is megújul majd, és a későbbiekben elérhető lesz a vállalat személyi számítógépein is. Sőt mi több, az iTunes Movie-val együtt több nagy gyártó televíziójára is be fog szivárogni, számolni lehet a Samsung, a Sony, a Vizio és más gyártók készülékeinél is az Apple tartalmainak a megjelenésével – sőt mi több, a Roku és az Amazon set-top-boxán is ott lesz. Az Apple TV olyan új felületet kap, amin könnyebben lehet majd érdekes tartalmakat találni minden nézőnek, és ideális ajánlásokkal fog szolgálni.

Galéria megnyitása

Az Apple TV kapcsán végül még egy újítást kell megemlíteni, ez pedig a Channels. Ennek a keretében meglévő csatornákat lehet majd nézni az Apple TV keretében egyetlen felületen mindenféle extra felhasználói fiók vagy egyéb körítés nélkül. A TV Channels révén elérhetőek lesznek normál televízió csatornák, fizetős adások (pl. HBO) és még online források is, szóval a változatosság garantált. Ez a tervek szerint májusban fog elindulni. Arról nem esett szó, hogy ennek milyen lesz az árképzése, de úgy fogalmazott a cupertinói alakulat, hogy jól fognak járni a csomaggal azok, akik több ilyen szolgáltatásra is előfizettek korábban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap