Nemi erőszakkal vádolják Jeremy Soule-t

A The Elder Scrolls-sorozat, a KOTOR és számos más játék zeneszerzőjét.

Nemi erőszakkal vádolják Jeremy Soule-t

Jeremy Soule olyan neves játékokhoz komponált már kiváló muzsikákat, mint a The Elder Scrolls-sorozat, a Star Wars: Knights of the Old Republic, a Guild Wars 2, vagy éppen a Dota 2. Most azonban a zeneszerzőt nemi erőszakkal vádolták meg.

Az ügyet egy Nathalie Lawhead nevű indie fejlesztő robbantotta ki, aki azt állította, hogy Soule körülbelül 10 évvel ezelőtt megerőszakolta őt. Ekkor Lawhead egy ARG-játékon dolgozott az egyik nagy kiadó vancouveri játékához, aminek a zenéjét egyébként Soule komponálta. Mint írja, a zeneszerzővel barátok lettek, Lawhead pedig megosztotta vele, hogy mennyire fontos neki ez az állás, és mint írja, Soule nagyon közeli barátja volt a kiadó vezérigazgatójának.

"Féltem, hogy elveszítem a munkámat, és tudta, hogy mennyire kétségbeesett vagyok, mert megosztottam vele, hogy nem tudom, mit csinálnék, ha ez a munka nem jönne össze. Nem akartak kockáztatni a munkámat, így féltem elutasítani őt, próbáltam megtartani az egészet barátság szintjén" - írja Lawhead.

Azonban elmondása szerint az idő múltával Soule egyre szexistábbá vált, és olyanokat mondott, hogy neki "nők inspirációjára van szüksége" ahhoz, hogy komponáljon. Mint írja, a férfi elkezdett közeledni hozzá, ő közölte vele, hogy csak barátságot akar, azonban Soule nagyon fenyegetően lépett fel és nem figyelt rá. "Egyértelművé tette, hogy vagy belemegyek, vagy röpülök, majd megerőszakolt" - írja.

Pár órával azután, hogy Lawhead mindezt közzé tette az interneten, egy videójátékokon dolgozó énekesnő, Aeralie Brighton is előállt a maga történetével, és leírta, hogy ő is Soule áldozatai közé tartozik. Mint elmondta, az eset 2014-ben történt, de vele szerencsére nem jutott el ilyen messzire a zeneszerző.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap