Nem volt sikeres a zenei játékok visszatérése

Sem a Guitar Hero Live, sem pedig a Rock Band 4 nem teljesített jól - utóbbi miatt komoly bajba került a Mad Catz is.

Nem volt sikeres a zenei játékok visszatérése

Az Activision egy befektetőknek tartott konferenciahíváson erősítette meg, hogy a Guitar Hero Live közel sem teljesített úgy, ahogy azt várták tőle. Eric Hirshberg, a kiadásért felelős vezető meg is erősítette a konferenciahívás során, hogy a generációban már nem is adnak ki több új játékot a témában, ehelyett a Guitar Hero Live-ot fogják bővíteni DLC-ken és kiegészítőkön keresztül. Jelenleg a legfontosabb feladatuk, hogy a GHTV szolgáltatáson keresztül lekössék a jelenlegi felhasználóikat, és amennyire csak lehet, bővítsék a felhasználói bázist, hogy minél nagyobb profitot tudjanak realizálni a viszonylag olcsón legyártható DLC-ken.

Úgy tűnik, hogy ma már egyszerűen jóval nehezebb eladni drága perifériákkal érkező zenés játékokat, mint hat-hét évvel ezelőtt. A Guitar Hero Live ugyan számos újdonsággal érkezett, végső soron mégsem tudta megtalálni régi közönségét. Valószínűleg ezen nem segített az a tény sem, hogy a régen megvásárolt számokkal egyáltalán nem kompatibilis a játék.

A várakozásokon alul teljesített a Rock Band 4 is, bajban a Mad Catz

A vállalat pénzügyi eredményeinek nyilvánosságra kerülése előtt lemondott a Mad Catz vezérigazgatója, Darren Richardson, a pénzügyi igazgató Whitney Peterson, és az igazgatótanács elnöke, Thomas Brown. Sejtettük tehát, hogy a cég pénzügyi eredményei nem lesznek éppen kimagaslóak, de ez végső soron csak félig igaz.

A legnagyobb problémát az jelentette, hogy a Mad Catz komolyan befektetett a Rock Band 4-be. A vállalat készíti a játékhoz használható kiegészítőket, továbbá szintén a Mad Catz felelt a globális értékesítésért, a promócióért és a játék terjesztéséért.

Ugyan az év végi eredmény 114%-os növekedést mutatott a tavalyi hasonló időszakhoz képest, és 65 millió dollárra nőtt (ami leginkább a Rock Band 4-nek tudható be), mindez mégis messze elmaradt a várakozásoktól. Mégpedig azért, mert egyébként a Rock Band 4 közel sem teljesített olyan jól a pénztáraknál, ahogy azt várták, ráadásul a cég többi perifériájából is kevesebb ment el.

Így a cég nyakán maradt egy csomó raktárkészlet, valamint eleve a haszon is kisebb a vártnál, ugyanis további pénzt kellett költeni az áruházakkal közös promóciókra. Ennek következtében a Mad Catz frissen kinevezett új vezérigazgatója, Karen McGinnis bejelentette, hogy a vállalat 37%-nyi dolgozójától válik meg, amin 5 millió dollárt szeretne megspórolni a következő üzleti évben.

A Rock Band 4 bevételeit az is megvághatta, hogy a játék kompatibilis a korábbi részek kiegészítőivel, szemben a Guitar Hero Live-val, ami csak az új cuccokkal működik. Továbbá a Rock Band 4 ugyan kompatibilis a korábbi részekhez megvásárolt számokkal, itt is akad probléma: a PlayStation 4 európai felhasználói ezek jelentős részéhez továbbra sem tudnak hozzáférni, mivel a Sony Computer Entertainment Europe és a Harmonix szerencsétlenkedik a licencekkel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward