Shop menü

NEM LESZ MMO A KÖVETKEZŐ THE SIMS

De azért lesz benne többjátékos lehetőség.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Nem lesz MMO a következő The Sims

Egy ideje már tudjuk, hogy a háttérben szépen-csendben készül a The Sims 5. A Maxis nem kapkod, hiszen még mindig folyamatosan érkeznek a tartalmak a negyedik részhez, ami töretlenül népszerű. Ezzel együtt interjúkban, podcastokban rendszeresen hintenek el apróságokat a készülő ötödik epizódról.

Az most megerősítést nyert, hogy a The Sims 5 nem lesz MMO.

Régóta szó van róla, hogy a játékba kerül valamiféle multiplayer komponens, ami alapján sokan arra gondoltak, hogy a korábbi The Sims Online nyomdokain indultak el a fejlesztők. Ez azonban nem igaz: Grant Rodiek, a játék vezető fejlesztője határozottan cáfolta, hogy a Project Rene kódnéven készülő játék esetében MMO-ról lenne szó:

"Fontos észben tartani mindenkinek, hogy a Project Rene nem egy MMO. Nincs szó tehát egy folyamatosan megosztott, közös térről, ahogy mindig együtt vagyunk más játékosokkal" - kezdte Rodiek, majd hozzátette, hogy fontos odafigyelniük azokra a felhasználókra, akik a hagyományos single player élményre vágynak: "Tudjuk, hogy a játékosaink szeretnének magukban is ellenni, amikor a karaktereikkel különböző történeteket élnek át, de nagyon sok lehetőség van abban is, amikor másokkal közösen alkotsz".

A videóban ebből el is kaphatunk egy pillanatot, amikor egy házon láthatóan két különböző játékos rendezi át a bútorokat, színkódokkal megjelölve, hogy kikről van szó. Rodiek elmondta, hogy minden esetben a felhasználó döntése lesz, hogy az egyjátékos módból átvált többjátékos módba egy kis "közös dekorálásra". Arról azonban egyelőre nem szól a fáma, hogy vajon ezen túl milyen játékmeneti elemeket fed még le a többjátékos mód.

Rodiek azt is megerősítette, hogy a The Sims 5 teljesen keresztplatformos lesz a mobilos és a PC-s verzió között. De egyelőre még az sem tiszta teljesen, hogy mobilokon pontosan milyen szinten lesz játszható a The Sims 5. Vajon a teljes játékról van szó, vagy csak bizonyos részek lesznek elérhetőek, tehát például különböző tervezői eszközök? Akárhogy is, a The Sims 5 megjelenése még évekre van. Jelenleg a játék egyes moduljait tesztelgetik játékosok nagyon szűk körének bevonásával.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére