Nem lesz f2p a Battleborn, de próbaverziót terveznek hozzá

A Gearbox cáfolta a felröppent pletykákat.

Nem lesz f2p a Battleborn, de próbaverziót terveznek hozzá

A Battleborn nem túl szerencsés játék: bár egész jó kritikákat kapott májusi megjelenésekor, sikereit szinte azonnal elhomályosította az Overwatch, ami azt eredményezte, hogy néhány héttel az indulás után már nagy árengedménnyel juthattunk hozzá, júliusban pedig egy Humble Bundle is tartalmazta. A Kotaku által közzétett pletyka az ingyenessé válásról tehát nem volt annyira hihetetlen az előzmények ismeretében.

Az oldal névtelen forrása szerint a Gearbox a kezdetektől free-to-play játékknak tervezte a Battlebornt, de a 2K kiadó hagyományos, teljes árú megjelenés mellett döntött, mint tudjuk, ez az ár csökkent le villámgyorsan aztán nem sokkal később. Az üzleti sikertelenség mellett a játékosbázis sem túl népes, a játék kevesebb, mint 6 hónappal a megjelenés után a Steam top 100-as listájának közelében sincs, ami annyira nem hangzik jól egy nagy stúdió online lövöldéje esetében. Házon belül is lekörözi például a 2012-es Borderlands 2.

A Kotaku infói szerint a f2p-bejelentés november közepére lenne várható, azonban közben megszólalt a Gearbox is. A stúdió elnöke, Randy Pitchford a Twitteren cáfolta a pletykát, leszögezte, hogy a Battleborn nem lesz majd ingyenesen játszható, viszont elárulta azt is, hogy terveznek egy próbaverziót, amiért majd nem kell fizetni, viszont teljes verzióvá alakítható, ha megvesszük a játékot. Az nem teljesen világos, hogy ez mennyire tér el egy f2p-modelltől, vagy milyen megkötések lesznek a trialban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward