Nem lesz Epic Store-exkluzív a Last Oasis

A nomád túlélő-MMO kereskedelmi rendszerét az EVE Online ihlette.

Nem lesz Epic Store-exkluzív a Last Oasis

A Donkey Crew stúdió Last Oasis című nomád túlélő-MMO-jában a Föld utolsó élhető területén versenyzünk majd az igencsak szűkös erőforrásokért. Az életben maradáshoz a walkereknek nevezett, fából készült szárazföldi hajók megépítése segít hozzá minket, melyeket vitorla és mechanikus lábak hajtanak. Engem leginkább Theo Jansen Strandbeestjeire emlékeztettek.

De miért is harcolnánk egymással fura fagépezetek tulajdonosaiként? Mint kiderül, a bolygó tényleg bajban van: fogta magát, és abbahagyta a forgást. A Hold is eltűnt, a túlélőkre kegyetlenül tűz a Nap, míg máshol mindent örök tél és fagy borít. A hajók pedig nagyon jól néznek ki…

A külcsínen kívül persze hasznuk is van, hiszen jól jönnek a felfedezéshez, gyűjtögetéshez, mobil bázisok építéséhez, és mások tákolmányainak faforgáccsá aprításához. A nagyobb walkerekhez legénységre van szükség, tehát a túlélőknek klánokat kell alapítaniuk. Szövetségek kötésével egész hadseregeket formálhatnak.

A gazdaságot a játékosok fogják irányítani, akár kereskedőkké is válhatunk, vagy épp ellenkezőleg, kalózokká. A sandbox jelleg miatt egyébként minden más is rajtunk múlik, így bőven lesz tennivaló.

A stúdió elárult néhány egyéb részletet is a játékról. A lakható zóna folyamatosan mozog, ezért a játékosoknak is mobilisnek kell lenniük. Egy-egy terület kiaknázásához, az erőforrások összegyűjtéséhez együtt kell dolgozniuk, mielőtt minden és mindenki elkezd ropogósra sülni. Ennek ellenére lehetőség nyílik majd földszerzésre, harcolni is lehet érte, de előbb-utóbb csomagolni kell és elindulni biztonságosabb helyet keresni.

A klánok bónuszokat kapnak az általuk uralt területeken erőforrásokat gyűjtögetők után. A fejlesztők ezzel azt szeretnék elérni, hogy a nagyobb klánok törődjenek a kisebbekkel, megvédjék őket a kalózoktól. A kereskedés egyedül is karakterünk életcélja lehet, de kereskedőklánokba is csatlakozhatunk.

A Last Oasis nem lesz Epic Store-exkluzív, a korai hozzáférés szeptember 3-án indul a Steamen. A Donkey Crew vizsgálja az egyéb boltok lehetőségét is, de csak akkor lesznek ilyenek, ha mindenki együtt játszhat, függetlenül attól, hol vette meg a játékot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap