Nem készül több Phenom II X2-es s X4-es CPU?

Úgy tűnik, hogy az AMD az asztali processzorok piacán elkezd átállni a Fusion központi egységek alkalmazására. A Llano APU-k már egy ideje elérhetőek kereskedelmi forgalomban és most úgy tűnik, hogy a nem is oly távoli jövőben egyre fontosabb szerepet töltenek majd be a piacon, ugyanis a hírek szerint hamarosan átveszik a Phenom II X2 és Phenom II X4 processzorok helyét.

Nem készül több Phenom II X2-es s X4-es CPU?

Úgy tűnik, hogy az AMD az asztali processzorok piacán elkezd átállni a Fusion központi egységek alkalmazására. A Llano APU-k már egy ideje elérhetőek kereskedelmi forgalomban és a nem is oly távoli jövőben egyre fontosabb szerepet töltenek majd be a piacon, ugyanis a hírek szerint hamarosan átveszik a Phenom II X2 és Phenom II X4 processzorok helyét.

Az egyelőre hivatalos forrásból meg nem erősített hírek szerint az AMD már le is állította a Phenom II X2 és Phenom II X4 processzorok gyártását, így azok - ha lassan is, de - elkezdenek majd eltűnni a polcokról. Ezzel a lépéssel a gyártó azt szeretné megakadályozni, hogy a Phenom II X4 840-es modellhez hasonló, bomba vételnek számító processzorok ne rontsák az A8-3850-es, illetve a többi Llano APU eladási mutatóit. A Phenom II X4 840-es modell, amelyet példaként felhoztunk, 35 dollárral olcsóbb, mint az A8-3850-es APU, processzorteljesítmény tekintetében pedig még jobb is nála (igaz integrált VGA-ja nincs).

A kis költségvetésből gazdálkodó játékosok számára a Phenom II X2-es és X4-es processzorok elvesztése nem éppen jó hír, de sajnos nincs benne semmi csoda (a hatmagos változatokról már rég tudjuk, hogy kivonják őket), és azért azt se felejtsük el, hogy a hasonló áron kapható Llano-k bár alacsonyabb órajelen ketyegnek, kaptak Turbo támogatást is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward