Nem csak új autókhoz érkezik Apple CarPlay támogatás

A Pioneer és az Alpine több olyan multimédiás fejegységet is kínál majd, amelyek rendelkeznek CarPlay támogatással, így régebbi autókban is lehet majd élvezni az új szolgáltatás előnyeit.

Nem csak új autókhoz érkezik Apple CarPlay támogatás

Az Apple CarPlay szolgáltatásáról nemrégiben hullott le a lepel. A technológia lényege annyi, hogy bizonyos iPhone modelleket össze lehet majd kapcsolni a CarPlay támogatással ellátott autók fedélzeti számítógépével, így a központi kijelzőn különböző tartalmak jelenhetnek meg: kedvenc zenéink és videóink mellett a navigációs szoftver felhasználói kezelőfelülete is például. A rendszerintegráció jóvoltából az autó különböző kezelőszerveivel a telefon kényelmes irányítására is lehetőség nyílik, sőt, még SiRi támogatás is szerepel a kínálatban.

Korábban úgy tűnt, hogy a CarPlay szolgáltatást csak akkor lehet majd igénybe venni, ha olyan új autót választunk, amely rendelkezik CarPlay támogatással. Emellett persze iPhone 5/5C/5S okostelefonra is szükség van.

A napokban felröppent néhány pletyka, amelyek azt állították, nem csak az új autót vásárlók kiváltsága lesz a CarPlay támogatás, ugyanis számos utángyártott multimédiás fejegységet ruháznak majd fel vele. Akkoriban a pletykák alapján úgy tűnt, hogy az Alpine és a Pioneer különböző termékei kaphatnak CarPlay támogatást a nem is oly távoli jövőben, de még elég nagy köd volt a témában és sok volt a bizonytalan információ is. Időközben szerencsére hivatalos bejelentés is érkezett, így most minden fontos részletről lehullhat a lepel.

A bejelentés szerint a Pioneer NEX sorozatú fejegységei közül több is megkapja a CarPlay támogatást, sőt, azoknak sem kell csüggedniük, akik már esetleg megvásárolták a lenti felsorolásban található termékek valamelyikét, ugyanis a nyár folyamán firmware frissítés keretén belül ezekre is elérhetővé válik a CarPlay. A lista így néz ki:

• AVIC-8000NEX

• AVIC-7000NEX

• AVIC-6000NEX

• AVIC-5000NEX

• AVH-4000NEX

A fenti termékek persze nem túl olcsóak, hiszen áraik modelltől függően 700 dollártól 1400 dollárig terjed.

Ahogy említettük, az Alpine rajongók sem maradnak CarPlay támogatás nélkül. A vállalat hivatalos bejelentése szerint több olyan új multimédiás fejegység is érkezik, amelyek megkapják a CarPlay funkciókat, áraik pedig 500 és 700 dollár között helyezkednek majd el, természetesen modelltől függően. Az Alpine CarPlay támogatással ellátott termékei ősszel jelenhetnek meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward