Need for Speed vérfrissítés

Az Electronic Arts új tervekkel állt elő a Need for Speed szériát illetően. 3 felé választja a franchise-t, mindegyik kijön még ez év végéig.

Need for Speed vérfrissítés

Az Electronic Arts új tervekkel állt elő a Need for Speed szériát illetően. Három felé választja a franchise-t, mindegyik kijön még ez év végéig.

A Need for Speed: Shift PC-re, X-box 360-ra, PS3-ra és PSP-re jön majd ősszel, amikor a Need for Speed: Nitro is, ami Wii-re és DS-re jelenik meg. A Need for Speed: World Online pedig az ázsiai PC piacon teszi tiszteletét először nyár tájékán, míg a nyugatnak télig kell rá várnia.

A Shift-et a Slightly Mad Studios fejleszti, akik a GT Legends-et és a GTR 2-t is készítették. Hasonlóan a stúdió korábbi játékaihoz, a Shift szimulátor lesz. Nem csak az autó valósághű mozgására koncentrálnak majd, hanem a vezetői viselkedésre is. Ez lesz az, ami igazán elválasztja a széria új ágait.

"A korábbi NFS játékokban a városi Underground stílus meghatározó volt, a Shift kevésbé fókuszál ezekre a stílusjegyekre, inkább a vezetői élményt adja vissza, hogy milyen egy igazi adrenalinpumpáló intenzív verseny, milyen a kormány mögött ülni." - nyilatkozta Keith Munro, az EA marketingfőnöke.

A játék biztos befutó lesz az autók szerelmeseinél (vagy inkább a szimulátorkedvelőknél ha adnak neki egy esélyt).

A Need for Speed: Nitro-t az EA Montreal készíti. Ez egy látványos és pörgős arcade játék lesz.

"A Wii-re és DS-re jövő Nitro nem egy Mario Kart klón lesz, azzal remek munkát végzett a Nintendo" - mondta Munro. "Ehelyett inkább egy olyan arcade versenyzős játékot csinálunk, mely friss és egyedi megjelenéssel bír majd, amolyan igazi Need for Speedessel. A játék egyaránt kihívást jelenthet majd a régi tapasztalt NFS-eseknek és az alkalmi játékosoknak is."

Hozzátette még azt is, hogy a Nitro egyáltalán nem fog hasonlítani a korábbi játékokra.

A Need for Speed: World Online 'Play 4 Free' lesz, azaz minden valószínűség szerint egy ingyenes mikrotranzakciós online játék. A Black Box és az EA Szingapúri stúdiója fejleszti majd. Az elsőként Ázsiában kiadásra kerülő NFS-ben a licenszelt autókat egyéni igényeink szerint testreszabhatjuk és már indulhat is a verseny a többiek ellen. A versenytársak keresését megkönnyítendő kifinomult párkereső rendszert ígérnek a fejlesztők.

Mindez szép és jó, de még az is a fülünkbe jutott, hogy ezen a 3 játékon túl még van egy titkos NFS projekt is, ami pedig az eredeti vonalat hivatott tovább vinni (utcai versenyzés). Igazán bátor dolog az EA-tól, hogy krízis esetén a bejáratott fejőstehenekre tesz fel mindent és újabb közönséget próbál nekik hódítani egy olyan játék után, mint az Undercover. Vajon valóban kevesebb kockázatot jelent még néhány bőrt lehúzni erről a franchise-ról? Azért reméljük a legjobbakat, mert a sorozat kedvelői megérdemelnének egy rendes folytatást.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward