Napelemes töltőállomás önállóan működő drónoknak

A Dronebox segítségével hónapokig járőrözhetnek a drónok mindenféle emberi beavatkozás szükségessége nélkül.

Napelemes töltőállomás önállóan működő drónoknak

A kisméretű, irányító személyzet nélküli drónok rengeteg területen vethetőek be automatikus megfigyelési célzattal: járőrözhetnek egy adott terület felett, de fedélzetükön elhelyezett szenzorjaikkal akár a levegő minőségét is hatékonyan monitorozhatják.

Noha a hasznos repülő alkalmatosságok önállóan tudnak repkedni, folyamatos működtetésükhöz mégis szükség van kiszolgáló személyzetre, ugyanis akkumulátoridejük véges, így akkumulátortöltéshez vagy akkumulátorcseréhez mindenképpen külső segítséget kell igénybe venniük – legalábbis az esetek többségében.

Erre a kihívásra ad hathatós választ egy új napelemes töltőállomás, amely a Dronebox nevet viseli. Ez a speciális kis doboz egy teljesen önállóan működő töltőrendszer, amely sokáig képes töltögetni a rajta landoló drónokat, így a repülő apróságok tényleg minden különösebb extra emberi felügyelet nélkül végezhetik a rájuk bízott feladatokat.

Az automata töltőállomás kint hagyható a terepen, ahol akár hónapokon át is képes mindenféle külső beavatkozás nélkül ellátni a rá bízott feladatot, azaz megbízhatóan tölti a drónok akkumulátorait. Maga a töltőállomás egy napelemekkel fedett részen helyezkedik el: a drón landolása előtt a napelemes tető szétnyílik, így a drón egyenesen a töltőpontra szállhat le.

A Dronebox mellé vásárolható egy külön kiegészítő is, ami Remobox névre hallgat és több hasznos szolgáltatást is kínál. A Remobox egyrészt tartalmaz egy tartalék üzemanyagcellát, amellyel a terepen lévő töltőállomás üzemideje akár egy évre, vagy még tovább is kitolható. Az eszköz ezen felül kommunikációs szolgáltatásokat is kínál, sőt, a környezet monitorozására is képes, így biztosítható, hogy a drón ideális körülmények között dolgozhasson.

A Remobox funkció jóvoltából az egyes Dronebox állomások összekapcsolhatóak egymással, így adatok megosztására is képesek, méghozzá egy egységes analitikai rendszeren keresztül. Ez sok-sok érdekes lehetőséget biztosít a tulajdonosok számára. Egyrészt hatékony határsáv-védelem építhető ki egy efféle rendszerrel, de nagyobb területek ellenőrzésére is tökéletesen alkalmas lehet. A rendszer nagy segítség lehet még szélturbinák, mobil átjátszó állomások, napelem-telepek, illetve olajjal és gázzal dolgozó létesítmények folyamatos ellenőrzésére, ahol a drónokkal gyorsan és kényelmesen elvégezhetőek a szemrevételezéses vizsgálatok.

A Dronebox és a Remobox megjelenésére az elkövetkező hat hónap folyamán kerülhet sor, várható árral kapcsolatban azonban egyelőre nincs információ. Az automatikus töltőállomás a jelek szerint vezeték nélkül, indukciós jelleggel oldja meg a gyors és hatékony akkumulátortöltést. A pontos technológiát egyelőre nem részletezték, de ami késik, nem múlik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward