Nagyon menő a 30 hüvelykes képátlójú feltekerhető 4K OLED kijelző

Az új technológia segítségével sok érdekes termék készülhet, akár hajlítható kijelzővel rendelkező mobilok is.

Nagyon menő a 30 hüvelykes képátlójú feltekerhető 4K OLED kijelző

A Sharp és az NHK fejlesztőcsapata egy érdekes OLED kijelzőről rántotta le a leplet, amely 30 hüvelykes képátlóval bír, nagyon könnyű és nagyon vékony is. A kísérleti megoldás lényegében egy feltekerhető kijelző, amely 3840 x 2160 pixeles natív felbontás és 60 Hz-es maximális képfrissítési ráta mellett dolgozik, vastagsága pedig mindössze 0,5 milliméter. A 100 grammos panelt készítői szerint 40 milliméter átmérőjű hengerré lehet feltekerni, ha szükséges, így igen rugalmasan alkalmazható a különböző területeken, például akár bútorokba is lehet integrálni.

Galéria megnyitása

Maga a technológia arra is jó, hogy a használaton kívüli kijelzőt a készülékházba tekerje vissza egy elektronika, ahogy az a demó termékeken is látható. A hajlítható OLED kijelző kifejlesztésekor szerzett tapasztalatot persze kisebb kijelzővel ellátott eszközöknél is kamatoztatni lehet, azaz a hajlítható kijelzős mobilok piacán is labdába rúghat vele a cég.

Galéria megnyitásaA 30 hüvelykes feltekerhető OLED panel a Sharp egyik japán gyárában készítették, méghozzá gőzölésen alapuló anyagfelviteli technológiával. Az OLED elemeket a hordozórétegen elhelyezett vékonyfilm-tranzisztorok segítségével vezérlik, az egyes OLED elemek pedig külön RGB szubpixelekből állnak.

Az NHK szakemberei a képfeldolgozó technológiák terén nyújtottak segítő jobbot, így a kijelző fényerőssége egységesebb lett, valamint a mozgó objektumok is élesebben jelenhetnek meg a panelen.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az újdonság mikor jelenik meg kész termékek formájában, az viszont már biztos, hogy a kísérleti példány az éppen zajló BEE 2019 kiállításon már most is megtekinthető Japánban, Chiba városában.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap