Munkaerőhiány nehezíti az új MacBook Prók gyártását

Munkaerőhiány nehezíti az új MacBook Prók gyártását

Az Apple kínálatában hamarosan megjelennek a friss MacBook Pro noteszgépek, amelyek jelenleg is forgalomba lévő társaikhoz képest nem csak kívülről, de belülről is alaposan megújulnak. Az újdonságok a korábbi hírek szerint az Apple MacBook Air családjának tagjaihoz hasonló dizájnnal érkeznek, így már optikai meghajtót sem tartalmaznak.

A jelek szerint az új noteszgépekhez szükséges komponensek gyártása nehézkesen zajlik, ugyanis az OEM és ODM partnerek nem bírnak az Apple megrendeléseivel. A komponensgyártók munkaerőhiánnyal küzdenek, ami a rengeteg megrendelésnek köszönhető: egyes vállalatok arra is rákényszerülnek, hogy hiányzó gyártókapacitásuk egy részét kiszervezéssel pótolják annak érdekében, hogy a szállítási határidőket tartani tudják.

Érdekesség, hogy az évnek ebben az időszakában szokatlan a fentihez hasonló helyzet, ugyanis ez az időszak tradicionálisan nyugodtnak számít. Ugyanakkor az is tény, hogy az Apple komoly mennyiségű megrendelést akasztott a partnerek nyakába, amelyeket sok komponensgyártó egyszerűen nem tud megfelelően kielégíteni.

A források szerint egyébként várhatóan július folyamán startolhat el az új MacBook Pro család, amelyben 17 colos képátlójú LCD kijelzővel ellátott modell már valószínűleg nem lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward