MSI GeForce GTX 570 Twin Frozer III-as hűtővel

MSI GeForce GTX 570 Twin Frozer III-as hűtővel

Az MSI kínálatában hamarosan megjelenik két újabb GeForce GTX 570-es videokártya, amelyek mindketten Twin Frozr III-as hűtéssel érkeznek, ami nem más, mint az MSI saját fejlesztésű kétventilátoros, a referencia megoldásoknál jóval hatékonyabb videokártya hűtője.

A két friss videokártya esetében közös tulajdonság, hogy mindketten 40 nm-es csíkszélességgel készülő GF110-es GPU-val érkeznek, amely 480 CUDA magot kínál és 320-bites adatsínen keresztül kapcsolódik az 1280 MB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához. A termékek háromutas SLI, DirectX 11-es, 3D Vision, PhysX és CUDA támogatással egyaránt rendelkeznek, videó kimenetek tekintetében pedig ugyanazt kínálják: két DVI és egy mini-HDMI portot.

Az új videokártyákon elhelyezett Twin Forzr III-as hűtő a nagysikerű Twin Frozr II utódjának tekinthető, amely sok MSI videokártyán kapott helyet. Az új modell már nem négy, hanem öt darab hőcsövet alkalmaz, amelyek közül kettő 8 mm-es átmérővel rendelkezik. A réz talpazattal érkező kétslotos videokártya hűtő két darab, egyenként 80 mm-es átmérőjű ventilátorral rendelkezik. A légkeverők újfajta ventilátor-lapát kiképzéssel bírnak, ezáltal 20%-kal több levegőt tudnak megmozgatni, mint a Twin Frozr II esetében alkalmazott ventilátorok. Az új videokártya hűtő összességében akár 7,7 dB(A)-lel alacsonyabb zajszint mellett üzemel, mint a referencia megoldások és képes akár 18 Celsius fokkal  alacsonyabb üzemi hőmérsékleten tartani a GPU-t (megint csak a referenciához viszonyítva).  A rendszer a ventilátorok fordulatszámát természetesen a terhelés függvényében változtatja annak érdekében, hogy a hűtőteljesítmény és a zajszint aránya a lehető legjobban alakuljon. Egy, a videokártyán elhelyezett P/S kapcsoló segítségével választhatunk, hogy maximális hűtőteljesítményt, vagy csendes működést szeretnénk-e a ventilátorok esetében.

Az MSI N570 GTX Twin Frozr III Power Edition névre keresztelt újdonság kétféle változatban kerül az üzletek polcaira: az egyik referencia órajeleken üzemel, azaz a GPU 732 MHz-en, a CUDA magok 1464 MHz-en, a memóriachipek pedig 3,8 GHz-es effektív órajelen ketyegnek. A másik változat, amely MSI N570 GTX Twin Frozr III Power Edition OC névvel bír, már némi gyári tuningon is átesik, így a GPU 770 MHz-en, a CUDA magok 1540 MHz-en, a memóriachipek pedig 4 GHz-es effektív órajelen üzemelnek.

A két újdonság közül az OC változat már előrendelhető, ezért a modellért 313 euró körüli összeget kérnek el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward