Mobinnova netbook a Tegra erejével

Az Nvidia Tegra SoC (System-on-chip, azaz rendszer a chipen) megoldásának bemutatója alig néhány órája ért véget az idei Computexen, a gyártó egyik partnere, a Mobinnova már be is jelentette saját netbookját, amely a Tegra erejével próbálja meghódítani majd a vásárlókat. A gyártó ezzel a lépéssel az első olyan vállalat, aki Tegra alapú netbookot jelentett be a piacon. Valószínűleg hamarosan jön majd a többi partner is, mivel számos cég műhelyében készülnek a Tegra köré épülő konfigurációk.

Mobinnova netbook a Tegra erejével

Az Nvidia Tegra SoC (System-on-chip, azaz rendszer a chipen) megoldásának bemutatója alig néhány órája ért véget az idei Computexen, ám a gyártó egyik partnere, a Mobinnova már be is jelentette saját netbookját, amely a Tegra erejével próbálja meghódítani majd a vásárlókat. A gyártó ezzel a lépéssel az első olyan vállalat, aki Tegra alapú netbookot jelentett be a piacon. Valószínűleg hamarosan jön majd a többi partner is, mivel számos cég műhelyében készülnek a Tegra köré épülő konfigurációk.

Az ultra hordozható számítógép 8,9 hüvelykes LCD kijelzővel bír, méretei miatt tulajdonképpen a netboook vagy a smartbook kategóriába illeszkedik. A 232 x 186 x 20,5 mm-es méretekkel rendelkező konfiguráció 836 grammot nyom a mérlegen, azaz a Mobinnova Élan egy meglehetősen könnyű és kisméretű kompakt gépnek minősül. A pici méret ellenére igen figyelemre méltó tulajdonságokat hordoz magában az Élan: a rendszerben WiFi és 3G adapter, valamint egy beépített webkamera is helyet kapott, ám mégsem ezek, hanem az energiatakarékos működés számít hatalmas érdekességnek. A gyártó állítása szerint a rendszerrel 5 óra és 10 óra közötti időtartamban nézhetünk HD videókat egyetlen akkumulátor töltéssel, míg a zenelejátszás lecsukott fedlappal akár 24 napon (!) át is üzemelhet, szintén egyetlen akkumulátor töltéssel. Ezek az adatok mindenképpen lehengerlőek.

A Mobinnova Élan zökkenőmentesen képes lejátszani a 720p HD videókat, de az is előnyei közé tartozik, hogy a hagyományos netbookoknál sokkal jobb, gazdagabb felhasználói élményt kínál például internetezés közben. Az alacsony fogyasztású Tegra SoC rendszerre épülő netbook megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk. A mai Nvidia előadás alapján várhatóan az év vége felé kerülhetnek forgalomba a Mobinnova Élan-hoz hasonló netbook megoldások.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward